Zanka

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eşi ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Tuba Torun hakkındaki ses kaydıyla ilgili soruya “Sayın Erdoğdu’nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz” yanıtını verdi…

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eski eşi Özge Erdoğdu, Twitter’da “Özge” isimli bir hesap açarak önceki gece Aykut Erdoğdu ile daha önce yaptığı bir telefon görüşmesinin kaydını yayınlamıştı. “Bu kaydı 3,5 ay önce aldım. Eski eşim Aykut Erdoğdu nun Tuba Torun la ilişkisini öğrendikten hemen sonra... Aykut Erdoğdu beni Tuba ile ilişkisi olmadığına ikna etmeye çalışırken, "50 kişi ile yatmış" dedi. Daha sonra 50 kişi ile yattı dediği Tuba Torun ile EVLENDİ!” notuyla paylaşılan kayıtta Erdoğdu, yardımcı olduğunu vurguladığı Tuba Torun’un CHP Parti Meclisi’ne girmesi için beş kez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığını söylüyordu. Erdoğdu, kurultay boyunca kendisi için oy topladığını vurguladığı Tuba Torun’un Parti Meclisi’ne girmesi için kendi adını listeye koymadığını da anlatıyordu.

Videonun ortaya çıkmasının ardından Aykut Erdoğdu, bir açıklama yapmıştı ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi olan eşi Tuba Torun’un hastaneye kaldırıldığını belirterek özür dilemişti.

Söz konusu kayıtların sorulması üzerine Öztrak, “Sayın Erdoğdu’nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz” yanıtını verdi. Böylece üstü kapalı olarak Aykut Erdoğdu’nun istifasının beklendiği mesajını verdi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1