Zanka

Enflasyon raporunu sunan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, gazetecilerin fark ettiği Eylül ayı için yüzde 80-90 aralığındaki enflasyon beklentisi için, grafikte olmasına rağmen “Yok” dedi. Kavcıoğlu, üçüncü gazetecinin konuyla ilgili sorusunu ise yanıtlamadı…

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, üçüncü enflasyon raporunun sunumu için kameraların karşısına geçti.

Açıklamalarda bulunan Kavcıoğlu, Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminini de açıkladı.

Buna göre; 2022 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 42,8’den yüzde 60,4’e yükseltildi. 2023 yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 12,9’dan yüzde 19,2’ye çıkarıldı.

Gazeteciler, sunumda yer alan grafiklerde bu yılın Eylül ayında enflasyonun yüzde 80-90 aralığında beklendiğini fark etti.

Kavcıoğlu’nun söylemediği bu önemli detay, soru-cevap bölümünde kendisine soruldu. İlk soruya “Böyle bir beklentimiz yok” diye yanıt veren Merkez Bankası Başkanı, kendilerinin hazırladığı grafiği yalanlamış oldu.

Akılları karıştıran bu yanıt üzerine bir başka gazeteci de aynı konu hakkında soru yöneltti ancak net bir yanıt gelmedi. Sonrasında üst üste üçüncü gazeteci de konunun açıklığa kavuşturulmasını istedi. Ancak Şahap Kavcıoğlu, gazetecinin sorduğu bu soruyu pas geçip diğer sorularına yanıt vermeyi tercih etti.

İşte o grafik: 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
111