Zanka

Pandemi sürecinde ağır bir darbe alan tarihi Beyoğlu sineması, maddi zorluklar nedeniyle 20 günlüğüne kapılarını kapattığını açıkladı. Sinema yönetimi, “"Şu an için Beyoğlu Sineması aktif olarak açık kalabilecek maddi yükümlülüklere sahip değil. Biz de bu süreçte açık kalarak her geçen gün zararın artmasından ise kapalı kalmasını tercih etmek durumunda kaldık” açıklamasında bulundu ve işletmeyi devretmek için görüşmelere başladıklarını duyurdu…

Korona virüs sürecinde en çok etkilenen sektörlerden biri sinema oldu. Pandemide salonların kapandığı dönemde, dijital platformların izleyicisi büyük bir oranda arttı. Normalleşmeyle birlikte sinema salonları açıldı ancak artık seyirci bulmak oldukça zor hale geldi.

Sinema denilince akıllara gelen 1989 yılında kurulan Beyoğlu Sineması, borçlarını ödeyemediğini ve daha fazla zarara uğramamak için kapılarını 20 günlüğüne kapattığını duyurdu.

Beyoğlu Sineması yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, işletmeyi devretmek için görüşmelere başlandığı da belirtilerek şöyle denildi:

“Şu an için Beyoğlu Sineması aktif olarak açık kalabilecek maddi yükümlülüklere sahip değil. Biz de bu süreçte açık kalarak her geçen gün zararın artmasından ise kapalı kalmasını tercih etmek durumunda kaldık. Bu konuyla ilgili gerek mal sahipleriyle, gerek dağıtımcılarla, gerek ise işletmeyi devredebileceğimiz opsiyonlar için görüşüyoruz. Ama şu an için herhangi bir gelişme yok”

“HER TARAFA BORCU VAR”

10 yıldır Beyoğlu Sineması'nın bulunduğu Halep Pasajı'nda çalışan Mehmet Aktaş, "Salgın nedeniyle toplu yerlerde bulunmaktan insanlar çekiniyorlardı. Zamanla yasaklar kalkınca burada bir etkinlik de yapıldı. Binlerce insan geldi ama kimisi önlemini almıştı, kimisi almamıştı ama sonuçta iş yaptı. Şimdi iş yok, görmüşsünüzdür '20 gün kapalıyız' yazısı var. Onun öncesinde de kapalıydı. Yönetimin kirasının ödenmesi lazım, 90 bin lira elektrik faturası var, elektrik idaresi gelip kesiyor onlar açıyor. Su faturası da aynı şekilde. Her tarafa borcu var" dedi.

CINEMAJESTIC MAKİNİSTİ: AYAKTA DURMAK İÇİN ÇAY KAHVE SATIYORUZ

Beyoğlu'nda bulunan bir başka sinema salonu ise Cinemajestic. 2003 yılından beri faaliyet gösteren bu sinema salonu da boş kaldı.

Çalışanlar işletmenin çay ve kahve servisi için daha yoğun kullandığını belirtiyor.

Cinemajestic'in makinisti Ali Koçoğlu, pandemi boyunca yaşadıkları zorlukları anlatarak, "Ayakta durmak için çay ve kahve satıyoruz. Sinemaya gelen giden yok, her hafta 4 yeni film değiştiriyoruz, gelen yok. Pandemi bizi mahvetti, vakalar tekrar arttı. Korkuyorlar vakalardan dolayı gelmiyorlar. Yeni film getiriyoruz ama kimse gelmediği için makineleri boşuna açıyoruz. İnsanların haftada bir gün sinemaya gelmeleri lazım. Fal baktırıyoruz o şekilde burayı döndürüyoruz. Eğer bunlar olmasa biz de kapatırız. Çay, kahve satarak geçimimizi sağlıyoruz. Sinemalar teker teker kapanıyor bir biz kaldık. Ayakta durmak için mücadelemiz devam ediyor, nereye kadar gideceğini Allah bilir. 30 senedir buradayım, hayatımda böyle bir şey görmedim. Eskiden ben sabah geldiğimde kuyruk olurdu, yetiştiremezdik. Şimdi ne duruma geldi bakın kimseler yok. Ne gişeci var ne bir şey" diye konuştu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver