Zanka

Görüşme öncesi birlikte açıklamada bulunan iki liderden Putin tahıl koridoru için “Avrupa'daki tüketiciler Türkiye'ye minnettar olmalı” derken, Erdoğan ise Suriye ve Akkuyu vurgusu yaptı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi’de yeniden bir araya geldi.

Görüşme öncesi iki lider birlikte kameraların karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu.

Putin, tahıl koridoru anlaşmasına değinerek “Erdoğan ile Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel konuları da ele alacağız. Türkiye buradaki durunun normalleşmesine ciddi katkı sağlıyor. BM ve Türkiye sayesinde tahıl sevkiyatı başladı. Avrupa'daki tüketiciler Türkiye'ye minnettar olmalı” ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Erdoğan ise şunları söyledi:

* Heyetlerimizin Türkiye'de yaptığı görüşmeler verimli geçti. Birçok konu ele alındı. Şimdi bizim buna nokta koymamız, Türkiye-Rusya ilişkilerinde farklı bir sayfa açacak. Gerek enerji, gerek Karadeniz hattında tahıl konusunda atılan adımlar, ulaşımla ilgili atılan adımlar...

* Suriye'deki gelişmeleri de bu vesileyle ele alacağız. Terörle mücadelede işbirliği önem arz ediyor.

* Bugün dünyanın gözü Soçi'de. Bizim yapacağımız görüşmelerden sonra bunlara verilecek olan cevaplar, onları belirli istikamette yönlendirilecek.

* Akkuyu konusu büyük öne arz ediyor. Akkuyu konusunu bugün sizlerle belli bir noktaya getirmemiz, değerlendirerek karara bağlamamız süreci ertelemeye fırsat vermeyecektir. Belirlenen takvimin işlemesi çok büyük önem arz ediyor.

* Enerjinin yüzde 10'unu Akkuyu Enerji Santrali halledecek. Böyle bir fırsatı bulduğumuz için memnuniyetimi ifade etmek istiyorum.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver