Zanka

Yalova’da esnaf ziyareti sırasında karşılaştığı genç bir kızın uyuşturucuyla ilgili sorusu üzerine İYİ Parti lideri Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Uyuşturucuyla mücadele 2016, 15 Temmuz sonrası başladı” sözlerini hatırlattı. Akşener, “Peki, AK Parti iktidarı 2002’de başladı değil mi? Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakanımız mıydı? Evet. Demek ki bütün o süreç içerisinde katiyetle Sayın Soylu iddiasına göre sevgili yavrucuğum, uyuşturucu mücadelesini bu arkadaşlar yapmamış. Şimdi ben Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Erdoğan’a soruyorum; Süleyman Soylu’nun dedikleri doğru mudur?” dedi…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yalova’da esnaf ziyaretinde bulundu.

Akşener ardından sokakta kendisine uyuşturucuyla mücadele konusunda soru soran genç bir kıza şu yanıtı verdi:

“Ben Sayın Soylu’nun o tweetlerine cevap vermemiştim. Siz şimdi dürttüğünüz için cevap vereceğim. Sayın Soylu diyor ki; ‘Uyuşturucuyla mücadele 2016, 15 Temmuz sonrası.’ Peki, AK Parti iktidarı 2002’de başladı değil mi? Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakanımız mıydı? Evet. Demek ki bütün o süreç içerisinde katiyetle Sayın Soylu iddiasına göre sevgili yavrucuğum, uyuşturucu mücadelesini bu arkadaşlar yapmamış. Şimdi ben Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Erdoğan’a soruyorum; Süleyman Soylu’nun dedikleri doğru mudur? Captagon’la ilgili mevzuya girin, Google’a sevgili kızlarım. Kimin zamanında olduğunu anlarsınız. O ilgili kişi de şu anda sarayda. Tamam mı canım. Bak hiç bu cevapları vermeyecektim, sordunuz veriyorum şimdi. İyi ki de sordun. Allah senden razı olsun.”

“HAYDİ BAKALIM BUYURUN, AÇIKLAYIN”

O anları sosyal medya hesabından paylaşan Akşener, videoya ise şu notu düştü:

 “Bak Sayın Recep Tayyip Erdoğan sana ulaşamayan Ak Partili kızlarımız bana soruyor: Süleyman Soylu'nun dediğine göre Ak Parti iktidarı, 15 Temmuz 2016'ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmemiş. Bu iddia karşısındaki cevabını milletçe, merakla bekliyoruz. Haydi bakalım buyurun, açıklayın”

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımına yönelik açıklamalarda bulunmuş, "Yüz liraya uyuşturucu satılıyorsa bazıları görevini yerine getirmiyor demektir" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Akşener'in açıklamalarına “Tarihin en büyük uyuşturucu yakalamalarını yapıyoruz. Meral Hanım; Oturduğun büyükelçilere Batı'nın halini bir sor. Ha unutmadan, stajyer Bakanlığın döneminde Catagon’u iyi bilirdin. Kaç liraydı sahiden?” yanıtını vermişti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver