Zanka

Soçi dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin’e görüşme için ev sahipliği yapabileceklerini hatırlattıklarını söylemişti. Kremlin’den bugün yapılan açıklamada görüşmenin ancak her iki taraf da 'ödevlerini yaparsa' gerçekleşeceği bildirildi…

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya başlattığı savaş sürerken, Moskova ile Kiev arasındaki müzakereler ise uzun bir süredir ilerlemiyor. Bu konuda her iki taraf da birbirini suçluyor. Görüşmelerde arabulucu olarak öne çıkan Türkiye, iki lideri bir araya getirmek istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Soçi’de Rusya lideri ile yaptığı görüşmenin ardından yurda dönerken “Sayın Putin'e, Sayın Zelenskiy'le görüşmesine ev sahipliği yapabileceğimizi bir kez daha hatırlattım” açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamanın ardından gözler bir kez daha Rusya’ya çevrildi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy arasında bir görüşme olup olmayacağına dair sorusunu yanıtladı.

Bu konuda şu an için bir temel olmadığını belirten Peskov, iki liderin ancak her iki taraf da 'ödevlerini yaparsa' gerçekleşebileceğini söyledi.

ZELENSKIY GÖRÜŞMEK İSTİYOR

Putin görüşme için şartlar ortaya koysa da Ukrayna cephesinde durum tam tersi. Ukrayna lideri Zelenskiy, bugüne kadar Putin ile görüşmek istediğini defalarca beyan etti.

Öte yandan Zelenskiy, Rus işgalinde Ukraynalı sivillere karşı savaş suçu işlendiğini ve bu durumda Rusya ile görüşme planlanmasının daha zor hale geldiğini de dile getiriyor.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver