Zanka

Katıldığı programda sözlü tartışmaya girdiği gazeteci Latif Şimşek’e saldıran DP Milletvekili Cemal Enginyurt, özür açıklaması yaptı…

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TV100’de katıldığı programda gazeteci Latif Şimşek’le tartışmıştı. Şimşek’in üzerine yürüyen ve reklam arasında da koruması olduğu ileri sürülen bir kişiyle birlikte Şimşek’e yumruk savuran Enginyurt, büyük tepki çekmişti.

Hakkında soruşturma başlatılan Cemal Enginyurt, bugün yaptığı açıklamayla özür diledi.

Enginyurt, sosyal medya hesabından paylaştığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“6 Ağustos 2022 Cumartesi gecesi katıldığım TV programında “KPPS sorularının çalınması, Cemevlerine düzenlenen saldırılar, Balıklı Rum Hastanesi yangınının, 6'lı masa ve FETÖ terör örgütü tarafından organize edildiği gibi, ağır tahrik edici beyan, ima ve iftiralara ilaveten, son olarak “Polis ve Devlet düşmanı” suçlamaları karşısında, Milletvekili ve taşıdığım siyasi sorumluluğun gereği olarak, göstermem gereken dikkat, özen ve itidal dışı davranışta bulundum.

Bu itibarla, gösterdiğim sert tepkiden dolayı verilen reklam arasında meydana gelen ve hiçbir şekilde onaylamadığım olaylar, şahsımı, Demokrat Parti camiasını ve kamuoyunu rahatsız etmiştir.

Bu vesile ile ifade etmek isterim ki, siyasi sıfat ve sorumluluklarımıza denk katılımcıların bulunmadığı TV programlarına katılmam en büyük hatam olmuştur.

Ayrıca, kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmak için şahsımla illiyet bağı kurdurulmaya çalışılan ne resmi ne de gayri resmi bir korumam bulunmamaktadır.

Bu istenmeyen görüntüler sebebiyle, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olarak, Türk Milletinden, kamuoyundan ve mesleğini layıkıyla yerine getiren Basın camiasından özür diliyorum.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver