Zanka

Edirne’de konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tarımın stratejik sektör olduğunu vurguladı ve “Bay Kemal'in sözü var iktidarımızda çiftçiye mazotu KDV'siz ÖTV'siz kırmızı mazot vereceğiz” dedi…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne’de düzenlenen grup toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Pandemiden sonra tarımın bir stratejik sektör olduğunu bütün dünya öğrendi. Rusya da Uganda da öğrendi. Acaba bizi yönetenler tarımın stratejik sektör olduğunu öğrenebildiler mi?

* Erdoğan iktidarları döneminde 34.5 milyar dolar ayçiçeği ithalatına para verildi. O paranın yarısını çiftçimize verseniz, bütün Avrupa’yı besler.

* Trakya topraklarının bölündüğünü de biliyorum. Bazı firmaların geniş alanlar satın aldığını biliyorum. Bu toprakların tarım için korunması lazım.

* Çiftçiye mazotu ÖTV'siz KDV'siz ver. Çiftçi traktöre binip üretmek için tarlaya gidecek. Akaryakıta zam geldi şehirde yaşıyorsanız, araba kullanmazsınız çiftçi ne yapacak? Tarlaya metro ile belediye otobüsü ile mi gidecek? Mecbur traktörle gidecek.

* Bay Kemal'in sözü var iktidarımızda çiftçiye mazotu KDV'siz ÖTV'siz kırmızı mazot vereceğiz. Rengi kırmızı olacak. Çiftçimiz alacak o mazotu ÖTV'siz KDV'siz üretecek. Kırsalda çalışan kadın ve gençlerin sigorta primlerini devlet ödeyecek.

KADINLARA: SİZİ YAŞADIĞINIZ EVDE ERKEĞE MUHTAÇ ETMEYECEĞİM

* Gençler asgari ücretle iş bulmak için büyük kentlerin varoşlarına gidiyor.

* Ayrıca kadın kardeşlerim için aile destekleri sigortasını getireceğiz. Hiçbir evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Yoksul ailelerdeki kadın kardeşlerim, sizi yaşadığınız evde erkeğe muhtaç etmeyeceğim.

* Yoksulluğu yenmek için yoksulu afişe etmeyeceksiniz, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Yoksulluk kader değildir, yoksulluğu yaratan iktidarların izlediği politikalardır. Bu politikalara son verip her evde bereketin olmasını sağlayacağız.

“BİZ ÜLKEMİZİ MÜTEVAZI ÇANKAYA'DAN YÖNETMEK İSTERİZ”

* Bizim saray merakımız yok. Beyefendiye tahsis edilen 10 tane saray var. Biz ülkemizi mütevazı Çankaya’dan yönetmek isteriz.

* İsraf yapma dedik. Bir uçak yetmiyor mu sana? Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmadığı kadar sarayın var. Ne yapacaksın bu sarayları?

“SARAYDAN BESELENENLER, MİLLETİN SÖZCÜSÜ OLAMAZLAR”

* Devlet baskıyla şiddetle yönetilmez. Elinde sopayla insanların kafasına vurulmaz. Devleti ahlakla erdemle yöneteceksiniz.

* Devlette liyakati yok ederseniz devleti çürütmüş olursunuz. Şu anda çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıyayız. TBMM'ye bakın oradaki milletvekillerinin büyük bir kısmı milletin vekili değil sarayın vekili. Saraydan beslenen, saraydan talimat alanlar, milletin sözcüsü, milletin sesi olamazlar.

“ORAYA GÖREVLENDİREMEZ, KENDİSİ DE O İŞİN BİR PARÇASI ÇÜNKÜ”

* KPSS olayı bu kadar büyümese derhal kapatacaklardı. DDK’yı harekete geçirdiler.

* Dünyanın yolsuzluğu var, 5’li çete malı götürüyor. Oraya görevlendiremez, kendisi de o işin bir parçası çünkü. Bütün bunları biliyoruz.

* Devlette yargının bağımsızlığını sağlayacağız, milletvekilleri milletin sesi olacak. Tek kişinin iradesine Türkiye Cumhuriyeti Devletini bırakmayacağız. Cumhurbaşkanı halkın Cumhurbaşkanı olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver