Zanka

Fransız banka, Türkiye ekonomisine dair yeni tahminlerde bulundu. Enflasyonda yeni rekor için Ekim işaret edilip rakam verilirken, dolar/TL'de uzun pozisyon tavsiye edildi...

Bloomberg HT’de yer alan habere göre; Société Générale (SocGen) Baş Stratejisti Marek Drimal, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Ağustos toplantısında faizde bir değişiklik beklemediklerini kaydetti.

Türkiye ile ilgili analizinde enflasyon değerlendirmesinde de bulunan Drimal, TÜİK’in yıllık resmi enflasyon verisinin Ekim ayında yüzde 87 ile tepe yapmasını bekliyoruz” dedi.

“FAİZ ARTIRIMLARI İHTİMAL DIŞI”

Raporda; “Enflasyonun daha da ivme kazanması beklense de faiz artırımları ihtimal dışı olmaya devam ediyor” denildi ve Merkez Bankası’nın kredi büyümesini kısmak, döviz pozisyonları caydırıcı adımlar atmak ve lirayı desteklemek için diğer önlemlere odaklanmayı sürdürmesinin beklendiği ifade edildi.

TCMB için baz senaryolarının mevcut politikanın en azından gelecek yıl 18 Haziran’da planlanan seçime kadar devam etmesi olduğunu söyleyen Drimal, “Bize göre sağlam turist gelirleri, muhtemelen şu anda, 2022’nin üçüncü çeyreğinde lira üzerindeki baskıları hafifletirken, kredi büyümesini kontrol eden önlemler ve TCMB’nin yükselen rezervleri de kış aylarında liranın kontrolsüz bir değer kaybı yaşamasının önüne geçecektir” ifadelerini kullandı.

DOLAR/TL’DE UZUN POZİSYON TAVSİYESİ

Yine de beklenti ufkunda Türk lirasının destekleyici olmayan dış denge nedeniyle değer kaybetmeyi sürdüreceğini düşündüklerini söyleyen Drimal, 2022 sonu dolar/TL beklentilerinin 22 lira seviyesinde olduğunu ve dolar/TL’de uzun pozisyon tavsiye ettiklerini belirtti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
111