Zanka

Savaşın başlamasından bu yana, Ukrayna lideri Zelenskiy ile ilk kez bir araya gelen Erdoğan’a, birçok bakan ve önemli isimler eşlik ediyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Ukrayna’ya gitti. Ukrayna hava sahasının savaş nedeniyle kapalı olması sebebiyle, Lviv’e Polonya üzerinden varıldı. 

Erdoğan’ın heyetinde; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar yer alıyor.

SAVAŞ BAŞLADIKTAN SONRA İLK ZİYARET

Erdoğan'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yüz yüze görüşmesi başladı. Lviv'deki görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri Guterres'in katılımıyla üçlü bir zirve de yapılacak.

Bu ziyaret, Rusya – Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat’tan bu yana ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'yı son olarak 3 Şubat’ta ziyaret etmişti.

NELER GÖRÜŞÜLECEK?

Masada ise tahıl koridorunun işlerliğinin arttırılması ve savaşın diplomatik yollarla çözümü için atılacak adımlar olacak.

İki lider arasındaki görüşmede, stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm yönleriyle değerlendirilecek.

Görüşmede ele alınması beklenen konular arasında Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takasına Türkiye’nin aracılık etmesi de yer alıyor.

Savaş öncesinde Ukrayna’da olan ve orada kalan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki adet A440M uçağının Türkiye’ye dönmesi de masadaki konular arasında.

ALTYAPI ANLAŞMASI İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver