Zanka

Sığınmacılara verilen vatandaşlıklara dair rakamlarla açıklama yapan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, “Şimdiye kadar saraydan Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne vatandaşlığa alınması istenen yabancıların listeleri istisnai vatandaşlık listesi olarak yollanırken, son gelişme de vatandaşlık işlerinin, giriş işlemlerinin doğrudan saraydan yapılmaya başlandığına dair bilgi. Çünkü hedef seçimlere kadar 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermekmiş” dedi. Kılıçdaroğlu ve Akşener’e iktidarın yalanlarına ortak olmamaya davet eden Özdağ, Mansur Yavaş’ın aday gösterilmesi çağrısını da yineledi…

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, vatandaşlık verilen sığınmacılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sayıların manipüle edildiğini belirten ve daha önce verdiği rakamları hatırlatan Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de açık çağrı yaptı.

Özdağ’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Türkiye seçim zeminine doğru her geçen gün daha hızlı ilerlemektedir.

* Seçim zeminine girerken, Türk demokrasisi ve Türk devletinin varlık ve birliğini tehlikeye atacak bir gelişme, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu en ağır tehdittir.

* Türkiye’de 13 milyon sığınmacı ve kaçağın olduğunu devlet resmi belgelerindeki gerçek sayının bu olduğunu paylaşmıştım. Biz Zafer Partisi olarak bu haftaya kadar sayının 10 milyonu aştığını ifade ediyorduk, 6 ay kadar önce aslında sayının 13 milyon olduğunu bir devlet kurumundan öğrenmiştim.

* Ben bir tek kaynaktan gelen bilgiyle asla açıklama yapmam, iki değişik kurumdan daha bu 13 milyon rakamını öğrenince Türk kamuoyuyla paylaştım.

* Sadece 13 milyonun üzerine yeni rakamlar eklenmiyor, aynı zamanda seçimlere doğru ilerlerken her geçen gün daha fazla sığınmacıya ve kaçağa vatandaşlık veriliyor.

* 64 bin 540 Irak vatandaşına, 56 bin 385 İran vatandaşına, 54 bin 327 Afrika ülkelerinden gelen insanlara, 13 bin 327 Pakistan vatandaşına ve 37 bin 813 Afgan vatandaşına Türk vatandaşlığı verildiğini ifade etmiştim.

* Tabi 3 bin 716 Mısır vatandaşı, 14 bin 928 Azerbaycan vatandaşı, 3 bin 821 Özbekistan vatandaşı, 4 bin 782 Türkmenistan vatandaşı, 1784 Ermenistan vatandaşı, 437 Suudi ve 613 Ürdün vatandaşına Türk vatandaşlığı verildiğini ifade ettim.

* Hemen Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü bir yalanlama yayınladı. Ancak geçtiğimiz günlerde Süleyman Soylu, benim bir ay önce açıklamış olduğum Afgan sayısından 1481 daha fazla Afgan’a Türk vatandaşlığı verildiğini açıkladı.

* Şimdi bu Afganlar Türkiye’de geçici sığınmacı değil. Çoğu kaçak. Kaçaklara da vatandaşlık veriyorsunuz. Hangi hukuki zeminde veriyorsunuz bu vatandaşlığı?

“13 BİN 327 PAKİSTANLIYA VATANDAŞLIK VERDİNİZ Mİ VERMEDİNİZ Mİ?”

* Vatandaşlık verdiğiniz Afganların sayısını açıkladınız, şimdi 13 bin 327 Pakistanlıya vatandaşlık verdiniz mi vermediniz mi? Bunu açıklayın!

* Verdiyseniz ölçütünüz ne? Bunlar sınırdan geçip mi gelmişler, kaçaklar mı, Türkiye’de hangi statüyle bulunuyorlardı ki vatandaşlık aldılar? İçişleri’nden bu yanıtları bekliyoruz.

* Vatandaşlık alan Suriyeli sayısı 22 Temmuz 2022 itibariyle 1 milyon 476 bin 368. Sadece İstanbul’da günde 70 aileye veriliyor. 70 aile dediğimiz zaman bunu 7’le ya da 8’le çarpacaksınız. Anne, baba, 5-6 çocuk. Süleyman Soylu’nun açıkladığı rakamlarda ise 120 bin yetişkin, 90 bin çocuk var. Aile başına 1,5 çocuk düşüyor. Ne oldu bu vatandaşlık verilen Suriyeliler acaba aile büyüklüğü açısından İsviçre standartlarına mı çekildi? Matematik bile sizin yalan söylediğinizi gösteriyor.

“VATANDAŞLIK İŞLERİNİN DOĞRUDAN SARAYDAN YAPILMAYA BAŞLANDIĞINA DAİR BİLGİ VAR”

* Şimdiye kadar saraydan Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne vatandaşlığa alınması istenen yabancıların listeleri istisnai vatandaşlık listesi olarak yollanırken, son gelişme de vatandaşlık işlerinin, giriş işlemlerinin doğrudan saraydan yapılmaya başlandığına dair bilgi. Çünkü hedef seçimlere kadar 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermekmiş.

* Bu seçmen ithali yoluyla Türkiye’de milli iradenin tahrip edilmesidir.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’E SESLENDİ

* Artık bizim dışımızdaki bütün muhalefeti bu konuda iktidarın yalanlarına ortak olmamaya davet ediyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Meral Akşener’i ve diğerlerini, iktidarın Türk halkını aldatmak için yapmış olduğu bu oyuna, bu kumpasa alet olmamaya davet ediyoruz.

* Kılıçdaroğlu vatandaşlık verilen ve seçmen olan yabancıların sayısını bildiğini söylüyor. 6’lı masa da kriter olarak Süleyman Soylu’nun vermiş olduğu 200 bin rakamını alıyor. Bu nasıl bir aymazlık? Nasıl inanıyorsunuz buna?

SEÇMEN LİSTELERİNİN MANİPÜLESİ İÇİN ÇARPICI İDDİA

* Seçmen listelerinin nasıl manipüle edileceğine dair bir bilginin hem Sayın Kılıçdaroğlu’na, hem Sayın Akşener’e kıdemli bir politikacı ve eski bir bakan tarafından verildiğini biliyorum.

* Benim vermiş olduğum rakamın dışında, bu kişinin de “Yapmayın, etmeyin, 1 milyon 300 bin kişiye vatandaşlık verdiler” diye Kemal Bey’i ve Meral Hanım’ı uyardığını biliyorum. Buna rağmen eğer susuyorsanız ve bu konuda sorun yok diye açıklama yapıyorsanız, kendi seçmeninizi aldatıyorsunuz demektir. Bunu yapmadığınızı ispatlamak için elinizde bir fırsat var.

“SAYIN MANSUR YAVAŞ’I ADAY GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUM”

* Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın diğer 6’lı masada oturan liderler sizi tekrar sağduyuya, Türk milletinin egemenlik hakkını savunmaya, vatandaşlık verilerek Türkiye’de milli iradeyi tahrip etme çalışmasına karşı cephe almaya ve altın gününe dönüşen 6’lı masa toplantılarıyla milleti oyalamayı bırakıp, Sayın Mansur Yavaş’ı aday göstermeye davet ediyorum.

* Türk milleti yoruldu ve Türk milleti kazasız, belasız, herhangi bir sıkıntı çıkmadan Erdoğan sonrasında parlamenter demokrasiye dönmeyi arzu ediyor.

“200 BİN ÇIKARSA ÖZÜR DİLERİM”

Açıklamasının ardından bir gazetecinin “Yaklaşık 1,5 milyon kişiye vatandaşlık verildiğini söylüyorsunuz. Elinizde kanıt varsa sunabilir misiniz?” sorusuna ise Özdağ, “1,5 milyon değil aslında 1 milyon 700 bini aştı diğer verilenlerle birlikte. Benim bir çağrım var ‘Ümit Özdağ doğru söylemiyor’ diyorsanız vatandaşlık verilenlerin listesini Resmi Gazete’de yayımlayın. 200 bin rakamı çıkarsa ben özür dilemeye hazırım” diye yanıt verdi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver