Zanka

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı 20 köyde, Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekatı' isimli askeri operasyon kapsamındaki güvenlik önlemleri kapsamında, eğitime 3 gün ara verildi.

İdil Kaymakamlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

“İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23.  ve 26. maddelerine istinaden; Barış Pınarı Harekatı kapsamında ilçemize bağlı Kozluca, Yeşilce (Mezra), Çığır, Gültepe (Mezra), Yeniköy (Mezra), Tepecik, Alakamış, Babet (Mezra), Gedik, Ocaklı, Yolaçan, Köyceğiz, Yağmurca, Çayırlı (Mezra), Okçu, Pınarbaşı, Duruköy, Ortaköy, Yavşan ve Yukarı Yavşan (Mezra) köylerimizdeki okullarda, 14.10.2019 tarihinden itibaren 3 (üç) gün süre ile tedbiren eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür.”

Operasyon kapsamında daha önce Mardin’in Nusaybin ilçelerindeki tüm okullarda, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerinde ise sınıra yakın bölgelerdeki okullarda, Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerindeki tüm okullar ile Suruç ve Birecik'teki bazı okullarda eğitime üç gün ara verilmişti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver