Zanka

Meksikalı uyuşturucu baronu El Chapo’nun oğlu Guzman’ın polis tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltı sonrası Meksika sokaklarında polis ve kartel arasında yaşanan büyük çatışmalar sonrasında Guzman serbest bırakılmıştı. İşte Guzman’ı yakalayan o polis memuru, kurşuna dizildi…

Sinaloa uyuşturucu kartelinin lideri El Chapo’nun oğlu 17 Ekim’de Culiacan’da gözaltına alınmış, şehirde güvenlik güçleri ile kartel arasında çatışmalar başlamıştı. Çatışmaların şiddetlenmesinden sonra Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, şehrin güvenliğini sağlamak için El Chapo’nun oğlu Ovidio Guzman Lopez’i serbest bırakmıştı.

Guzman’ın yakalanmasının ardından başlayan olaylarda sular bir türlü durulmadı.

Polis ve uyuşturucu kartelleri arasındaki çatışmalar sürerken, Ovidio Guzman Lopez’i gözaltına alan ekipte olduğu bildirilen ve yetkililer tarafından adı açıklanmayan polis, bir otoparkta içinde bulunduğu aracına kurşun yağdırılarak öldürüldü. Yetkililer, saniyeler içinde gerçekleşen olayın ardından söz konusu polisin bedeninden ve aracından yaklaşık 150 kurşun çıktığını açıkladı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver