Zanka

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki Man Adası davasında, Kılıçdaroğlu 142 bin lira tazminata mahkum edilmişti. İstinaf Mahkemesi, kararı bozdu…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti olarak bahsedilen Man Adası’ndaki şirkete 2011 yılında gönderdiği 15 milyon doları tek tek sıraladıktan sonra swift mesajlarını ve dekontlarını göstermişti.

Bunun üzerine açılan davada Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a 142 bin TL tazminat ödemesi kararı çıkmıştı. Karar İstinaf Mahkemesi’ne taşındı. İstinaf Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Man Adası” açıklamaları nedeniyle AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tazminat ödemesine yönelik kararı bozdu.

Yerel mahkemenin, “Kılıçdaroğlu'nun avukatı tarafından yapılan reddi hakim taleplerini yerine getirmemesi'' eksiklik olarak görüldü. Karar uyarınca, dosya önce yerel mahkeme olan İstanbul Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesine gönderilecek. Reddi hakim talebi bir üst mahkeme olan 10. Asliye Hukuk mahkemesince karara bağlanacak. 10. Asliye Hukuk Mahkemesi bu talebi kabul ederse, dava yeniden görülecek.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver