Zanka

Üniversitelerin Araştırma Görevlisi alımı ilanları, zaman zaman bu kadar da olmaz dedirtiyor. Bunun son örneği Karabük Üniversitesi’nden geldi. Tarih Bölümü’ne alınacak Araştırma Görevlisi için istenenler koşulları okuyanlar gözlerine inanamadı… Duruma sosyal medyadan tepkiler büyürken, tepki gösterenlerin büyük bir çoğunluğu aynı cümleyi kurdu: “Direkt ismini yazsaydınız…”

Karabük Üniversitesi, 18 öğretim görevlisi ile Araştırma Görevlisi alımı için 5 Kasım’da ilan verdi.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne alınacak araştırma görevlisi için aranan koşula ise, “Tarih Bölümü Lisans Mezunu olup Yeniçağ Tarihi alanında tezli Yüksek Lisans yapıyor olmak ve Balkanlarda Madencilik üzerine çalışıyor olmak” şartı getirdi.

Üniversitenin ilanı kısa sürede sosyal medyada yayılmaya başlarken, vatandaşlar da adrese teslim ilana tepki gösterdi. Aranan şartların bir kişiye işaret ettiğine vurgu yapan kullanıcılar, “Direkt isim yazsaydınız keşke” diyerek, üniversiteye tepkilerini dile getirdi.

Söz konusu araştırma görevlisi kadrosuna mevzuata aykırı şekilde “çalışma alanı” yazıldığını ve kadroların ilan edildiği bölüm mezunları yerine başka alanlara öncelik veriliğini dile getiren adaylar, “5 araştırma görevlisi kadrosunun ilan şartlarının yeniden gözden geçirilerek, ‘Balkanlarda Madencilik Üzerine Çalışıyor olmak’ şartının iptal edilmesi ve diğer kadroların ilgili bölüm mezunlarına da fırsat verilmesi gerekmektedir” dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver