Zanka

Sabah saatlerinde Konya’dan acı bir haber geldi. Hiçbir doğal afet olmamasına rağmen iki katlı kerpiç bina, bilinmeyen bir sebeple çöktü. Olayda 2’si çocuk, 3 kişi hayatını kaybetti. Çökmenin meydana geldiği yerden canlı yayına bağlanan DHA muhabiri, mahalle sakinleri tarafından saldırıya uğradı…

Konya’nın Karatay ilçesinde bulunan Akçeşme Mahallesi Burç Sokak’taki iki katlı kerpiç bina, saat 09.15 sıralarında belirlenemeyen nedenle çöktü.

Çevredekilerin evde enkaz altında kalanların olduğu yönündeki ihbarı üzerine, bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi. Ekipler babaanne Sultan Dakım (60) ile torunları Muhammed (16) ve Bektaş Dakım’ın (5), cansız bedenlerini enkaz altından çıkardı. Muhammed ve Bektaş’ın kuzen oldukları öğrenildi.

Yaşamını yitiren iki kuzenin babaannelerinin evine gittiği, sabah çocukları almaya gelen babanın bahçe kapısını açmasıyla göçüğü fark ettiği öğrenildi.

Sultan Dakım’ın daha önce çökmeler meydana gelen evi 400 liraya tutup oturduğu ortaya çıktı.

Kerpiç evin 70-80 yıllık olduğu, dayanıklılığını kaybettiği için çöktüğü ihtimali üzerinde duruluyor.

RİSK ALTINDAKİ BİNALAR BOŞALTILACAK

Bahçe duvarı nedeniyle evdeki göçüğün geç fark edildiğini ve enkazda kalanların bu nedenle yaşamını yitirmiş olabileceğini belirten Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Bu binalar çok eski toprak yığma olduğu için belli bir dönemden sonra dayanıklılığını kaybediyor. Yağışları da alınca çözülmeler oluyor. Çevre taranacak, risk altındaki binalar boşaltılacak” dedi.

CANLI YAYINDA MUHABİRE SALDIRI

Çöken binanın bulunduğu yerden canlı yayın yapan Demirören Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Hasan Dönmez, Haber Global kanalında son bilgileri aktardığı sırada mahalle sakinlerinin saldırısına uğradı.

Canlı yayında henüz kimliği belirlenemeyen kişilerce tekme tokat saldırıya uğrayan Dönmez, çevredekilerin araya girmesiyle kurtuldu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2