Zanka

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu SorguluYorum programına bu hafta, Gazeteci Ali Tarakçı konuk oldu.

AKP’den ayrılan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi’ni kurdu ve partinin tanıtımı önceki gün gerçekleştirildi. Zanka Medya Genel Yayın Yönetmeni Ferit Atay ve Gazeteci Ali Tarakçı, Gelecek Partisi’ni masaya yatırdı ve çarpıcı analizlerde bulundu.

Kurucular Kurulu’nda Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ, Etyen Mahçupyan, Hakan Albayrak, Nihal Olçok ve eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan gibi dikkat çeken isimlerin yer aldığı partiyi Ali Tarakçı, “Ali Babacan'dan daha hazırlıklı, kararlı ve daha bir taban hareketi” olarak değerlendirdi.

Mevcut partilerin aldıkları oy oranları üzerinden yeni partilerin oy potansiyelini anlatan Ali Tarakçı, halkın yeni partilere daha çok yönelebileceğini de belirtti.

Parti tanıtımına damga vuran olay ise Kurucular Kurulu’nun en genç üyesi İsmail Günaçar’ın "Davutoğlu bilime önem veren birisi, en azından diploması var" sözleri oldu. Günaçar’ın sözlerini yorumlayan Tarakçı, bunun bir “terbiyesizlik” olduğu söyledi ve şöyle konuştu:

“Sen nereden geliyorsun kardeşim? Ak Parti’nin içinden geliyorsun. Erdoğan’ın elini sıkarken bunu söyledin mi? Erdoğan seni onore ederken söyledin mi? Diploma üzerinden siyaset mi yapılacak bu ülkede? Diploma üzerinden siyaset yapacak herkes, bu ülkede kaybeder. Kimse puan kazandırmaz”

Öte yandan programda, bu hafta gündemin öne çıkan siyasi olayları da değerlendirildi. Şehir Üniversitesi tartışmalarından, Ekrem İmamoğlu’nun Mart ayında istifa ederek Cumhurbaşkanlığına aday olacağına yönelik iddialara ve Talat Atilla’nın “Saray’a giden CHP’li” iddialarının kaynağına dair çarpıcı konular tartışıldı. Peki Ali Tarakçı’nın bu olaylara bakış açısı nasıl? Ferit Atay sordu, Ali Tarakçı anlattı…

ALİ TARAKÇI’NIN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN, AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver