Zanka

Ekonomik açıdan zor günler geçiren dev firmalardan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Bu kez gelen haber ise oldukça şaşırtıcı. Bu yıl net kârını yüzde 12 arttıran QNB Finansbank, 27 şubesini kapatma kararı aldı…

ParaMedya'nın haberine göre; son bir yılda bürüt ve net olarak kârlılığını arttıran tek banka olan QNB Finansbank, yıl sonu yaklaşırken başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde şube kapatmaya hazırlanıyor.

Bankanın kapatacağı şube sayısının 27 tane olduğu dile getirilirken, şube kapatma operasyonunun 2020'nin ilk aylarında da devam etmesi bekleniyor. Şubeler kapanıyor ancak, henüz personellerde işten çıkarma durumu bulunmuyor. Kapatılan şubelerin personellerin çeşitli şubelere dağıtıldığı, şube müdürlerinin ise bölgelere çekildiği öğrenildi.

MÜŞTERİLER MESAJLA ÖĞRENDİ

Bankanın şube kapatma operasyonundan müşteriler SMS ile haberdar olduğu ve çok sayıda müşteri hesapları adreslerine en yakın şubeye devredildiği söyleniyor.

KATARLILAR SATIN ALMIŞTI

Katarlı QNB, 2015 yılında National Bank of Greece'in Finansbank'taki yüzde 99,81 payının tamamını 2,75 milyar Euro'ya satın almıştı.

2018'in 3. çeyreğini 1,7 milyar TL net kâr ile kapatan banka, 2019'da net kârlılığını yüzde 12 artırarak net kârını 1,9 milyar TL'ye yükseltti.

QNB Finansbank, şu ana kadar bilançolarını açıklayan bankalar arasında brüt ve net kârını aynı dönemde artırabilen tek banka oldu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver