Zanka

Kanal İstanbul tartışmaları giderek alevleniyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul protokolünden çekildiklerini duyurması üzerine, Bakan Kurum’dan önemli bir açıklama geldi. Kurum, İBB’nin tek taraflı çekilme yetkisinin olmadığını söyledi…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Akıllı Şehirler Eylem Planı tanıtımında konuştu. Konuşmasında Kanal İstanbul’a da değinen Kurum, şunları söyledi:

“Kanal İstanbul’un ÇED sürecinde sona geldiğimizi ifade etmiştim. Dün onayladık, 10 gün için halkımızın incelemesine sunulmuş durumda. Kanal İstanbul projesi yapıldığında, iki yakaya kuracağımız nüfus olarak 500 bini aşmayacak yatay mimari esaslı çok önemli projeyi kuracağız. O proje kapsamında yapmış olduğumuz planlarda da akıllı şehri zorunluluk hale getireceğiz. Kanal İstanbul projesi ile İstanbul’a trafik,  sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla nefes aldıracak iki örnek akıllı şehri yapacağız."

İMAMOĞLU’NA YANIT

Bakan Kurum, projeye karşı çıkan ve tek taraflı olarak projeden çekildiklerini açıklayan Ekrem İmamoğlu'na yanıt olarak, "İBB'nin projeden tek taraflı çekilme hakkı yok' dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşımızın istemediği projeyi bu zamana kadar yapmadık, yapmayacağız. Belediye başkanlığı vatandaşlara hizmet ederek olur. Sayın Başkanın 6 ayda ne yaptığını sormak lazım."

Kurum ayrıca, çok tartışılan arsa konusuyla ilgili olarak da, Kanal İstanbul'un yapılacağı alanda toplu olarak bir bireyin arsa toplamasının söz konusu olmadığını iddia etti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver