Zanka

General Kasım Süleymani’nin öldürülmesine ilişkin ABD’den intikam alma sözü veren İran, savaş uçaklarını sınıra sevk etti… Şimdi dünyanın gözü o uçaklarda, çünkü havalanması savaşın başlaması demek…

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Süleymani'nin öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada "Süleymani'yi öldüren suçluları mutlak bir intikam bekliyor. Süleymani'nin öldürülmesi, ABD ve İsrail'e karşı direnişin motivasyonunu ikiye katlayacak" demişti.

İran devlet televizyonunun aktardığına göre, Kasım Süleymani'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD saldırısı sonucu öldürülmesinin ardından F-14 jetleri sınıra sevk edildi.

İRAN'DAN İNTİKAM SÖZLERİ

Süleymani’nin öldürülmesinin ardından, İran’dan açıklamalar peş peşe gelmişti ve yapılan her açıklamada intikam mesajı yer almıştı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Ordu Sözcüsü Ramazan Şerif ise, Devrim Muhafızları ile bölgedeki müttefiklerinin bugünden itibaren yeni bir aşamaya geçeceğini ve ABD ile İsrail'in sevincinin "mateme dönüşeceğini" söyledi. İranlı generalin öldürülmesinin intikamını "kesinlikle" alacaklarını aktaran Şerif, sevincin mateme dönüşmesinin uzun sürmeyeceğini söyledi.

SÜLEYMANİ'NİN YERİNE KAANİ GELDİ

İran dini lideri Hamaney, ABD'nin öldürdüğü Kasım Süleymani'nin yerine Kudüs Gücü Komutanı olarak Tuğgeneral İsmail Kaani'yi atadı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver