Zanka

Kanal İstanbul Çalıştayı’nda konuşma yapan Emekli Amiral Türker Ertürk, projeyi çok sert ifadelerle eleştirdi. "Bu bir proje değil, bu bir ucubedir" diyen Ertürk, Kanal İstanbul’un savunacak gibi olmadığını da söyledi…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı'na konuşmacı olarak katılan Emekli Amiral Türker Ertürk, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ertürk çok tartışılan proje hakkında şunları söyledi:

"Öncelikle sözlerime şunu belirterek başlamak istiyorum. Kanal İstanbul bir proje değil, ucube. Niçin proje değil? Bir şeyin proje olabilmesi için bir sorunu, bir problemi çözüyor olması lazım. Şimdi size soruyorum Kanal İstanbul, İstanbul'un, Marmara Bölgesi'nin ya da Türkiye'nin hangi problemini çözüyor? Hiçbirisini. Hatta Türkiye'ye egemenlik, güvenlik, savunma, ekolojik denge, çevre ve şehircilik konusunda inanılmaz problemler çıkarıyor. Onun için bu bir proje değil, gerçekten bir ucube.

Şimdi insan istiyor ki burada karşı görüşlerde olsa onlarla beraber tartışsak sizde doğruyu öyle bulsanız. Ancak yoklar. Ne için yoklar? Savunacak gibi değil. Çünkü savunamadığınız zaman ne dersiniz? Çatlasanız da patlasanız da ben bu projeyi yapacağım dersiniz. Şu anda bu yapılıyor"

TÜRKER ERTÜRK’ÜN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1