Zanka

Zanka TV’de yayınlanan, Ferit Atay’ın sunduğu SorguluYorum programına bu hafta Gazeteci Yazar Hüsnü Mahalli konuk oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çağrısıyla Libya'da ateşkes anlaşması yapılması konusunda Moskova'da görüşme gerçekleşmişti. Görüşmelerde Libya Ulusal Ordu Komutanı General Halife Hafter, ateşkes anlaşmasını Ankara’nın Libya’daki askerlerini geri çekmesine ve Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile yapılan anlaşmaların geçersiz olduğuna dair maddeler içermemesi nedeniyle imzalamadan masadan kalkmıştı. Hafter, Berlin'de yapılacak olan ve Türkiye'nin de katılacağı toplantıya ise katılma kararı aldı.

Libya konusunda yaşanan gelişmeleri Zanka TV’de değerlendiren Gazeteci Yazar Hüsnü Mahalli, Libya meselesini bölge genelinde yaşanan sıkıntılardan ve Suriye’den ayrı olarak düşünülemeyeceğini anlattı.

Libya’daki yönetim sistemine dair önemli bilgiler veren Mahalli, Hafter’in arkasındaki güçleri de açıkladı. Rusya’nın Hafter’e destek verdiğini söyleyen usta gazeteci, aynı zamanda ateşkes görüşmelerinde Putin’in Hafter’e oyun oynadığını da söyledi.

Hüsnü Mahalli, dünya gündemine damgasını vuran ateş görüşmelerinin perde arkasıyla ilgili de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu ve Erdoğan ile Serrac arasındaki anlaşmadan dolayı en çok zarar gören ülkenin İtalya olduğunu söyledi. Mahalli, bu durumun nedenini de yapılması planlanan boru hattına dayandırdı ve detayları paylaştı.

Peki Hafter anlaşma yapmazsa Türkiye'nin hamleleri ne olur? Berlin'de yapılacak görüşmeler ateşkesi sağlayacak mı? Türk Askerinin Libya'da ne işi var? İdlib'te son durum nedir? Dünyanın gözünü Ortadoğu’ya çeviren ABD-İRAN geriliminin sonuçları ne olur? Mısır polisi neden AA Kahire ofisini basarak dört çalışanı gözaltına aldı? Zanka Medya Genel Yayın Yönetmeni Ferit Atay sordu, Gazeteci Yazar Hüsnü Mahalli anlattı…

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver