Zanka

Tüm dünyada büyük bir korkuya neden olan Corona virüsünün yankıları sürerken, İstanbul’da Çinli turist çiftin hastaneye kaldırılması ve acil servisin karantinaya alınması hastalığın Türkiye’de de görülmesi endişesini yaratmıştı. Turist çift hakkında korkutan gerçeği Sağlık Bakanı Koca açıkladı ve çiftin virüsün ortaya çıktığı Wuhan’dan geldiğini söyledi…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den yayılan corona virüsüyle ilgili açıklamalarda bulundu ve şu ana dek havalimanlarında şüpheli bir vakaya rastlanmadığını duyurdu.

Bakan Koca dün İstanbul Büyükçekmece’de bir hastanenin acil servisinin kapatılmasına yol açan Çinli turist çift ile ilgili de konuştu. Turist çiftin 26 kişinin hayatını kaybettiği Çin’in Wuhan kentinden geldiğini açıklayan Fahrettin Koca, çiftin bu sabah özel ambulans uçakla Çin’e gönderildiğini açıkladı. Çinli çiftten alınan numunelerin incelenmeye devam ettiği de Bakan Fahrettin Koca’nın verdiği bilgiler arasında yer aldı.

ŞOFÖR VE TERCÜMAN ARANIYOR

Sağlık Bakanı konuya ilişkin, “Biz her ihtimale karşı bu yolcuyu 36 saat gözlem atında tuttuk. Bizim şüpheli, vaka olarak değerlendirdiğimiz hastanın ülkesine dönme talebi üzerine bu sabah ülkesine gönderdik” ifadelerini kullandı.

Şahsın korunmasız, yakın temasta olduğu kişilerin de taramadan geçirildiğini anlatan Koca, turistlerle temasta olan şoför ve tercüman dahil 20 kişinin arandığını açıkladı.

Bakan Koca, Türk vatandaşlarının paniğe kapılmasını gerektirecek bir durum olmadığını da sözlerine ekledi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver