Zanka

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu SorguluYorum programının konuğu Ali Tarakçı oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’nde kurultay tarihini 28-29 Mart olarak duyurmuştu. 37’nci Olağan Kurultay öncesinde ilçe kongreleri devam ediyor. 27 Ocak’ta tamamlanacak olan ilçe kongrelerinin ardından, il kongreleri 3 Şubat’ta başlayacak.

İl kongrelerinden önce ise gözler, delege sayısı fazla olan Ankara, İzmir ve İstanbul’a çevrildi. Dikkatlerin çevrildiği illerin başında da İstanbul geliyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili birçok iddia ortaya atılıyor.

Kaftancıoğlu’na yönelik iddialardan özellikle ikisi dikkat çeken türden. Bunlardan ilki Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında, bir süredir gündeme gelen soğuk rüzgarlar. İkincisi ise Kaftancıoğlu’nun yeniden aday gösterilmeyeceğine yönelik. Ayrıca Eski İl Başkanı Cemal Canpolat’ın da Kılıçdaroğlu ile görüşerek adaylık talebinde bulunduğu ifade ediliyor.

Gazeteci Ali Tarakçı, CHP’de süre gelen kongre sürecini ve Canan Kaftancıoğlu’nun durumunu Zanka TV’de değerlendirdi. Bu süreç içerisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaoğlu’nun bir sorun yaşayacağını düşünmediğini ifade eden Tarakçı, bunun sebebini ise, “Çünkü alternatifi yoktur. 9 yıllık genel başkanlığı sürecindeki son 2 seçim (24 Haziran ve 31 Mart), Kemal Kılıçdaroğlu’nun zaferidir.  Kılıçdaroğlu’nun bu başarısı üzerine, onun karşısına muhalefet bir başkan adayının çıkabileceği gerçeği yoktur.” diyerek açıkladı.

İstanbul il seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarakçı, 2018’deki İstanbul il seçimlerini hatırlattı ve “İl kongresi seçimlerini Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız diyen Kaftancıoğlu kazanmış, Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyen Canpolat kaybetmişti” dedi. Tarakçı, şu andaki İstanbul seçimlerinin de, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyen ile ‘Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız’ diyen iki zihniyetin yarışacağı bir duruma doğru hızla gittiğini söyledi.

Öte yandan Ali Tarakçı, Kaftancıoğlu ve Canpolat arasındaki benzerlikleri de anlatırken, 31 Mart seçimlerinde CHP’li belediye başkan adaylarından hangilerinin Canan Kaftancıoğlu tarafından desteklendiğini de ortaya koydu.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Tarakçı, Ekrem İmamoğlu’nun Kaftancıoğlu’nu desteklediğini belirtti ve bunun sebebini de ‘Atamalarına karşı çıkmaması’ olarak gösterdi. Ayrıca Ali Tarakçı, Kılıçdaroğlu’nu Kaftancıoğlu konusunda ikna eden ismin de yine İmamoğlu olduğunu anlattı.

ALİ TARAKÇI’NIN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN, AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver