Zanka

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsünde ölü sayısı ve vaka sayısı, ürkütücü bir şekilde artmaya devam ediyor. Böyle giderse birkaç gün içerisinde ölü sayısı binli rakamlara gelecek… Dünyanın gündeminde ise önemli bir soru var: Çin hükümeti gerçek rakamları saklıyor mu? İşte bu soruya ilişkin, önemli iddialar gelmeye devam ediyor. Son olarak Çinli bir krematoryum çalışanından kritik bir açıklama geldi, o çalışan her gün coronadan ölen en az 100 kişinin yakıldığını söyledi…

Dünyada büyük bir paniğe yol açan corona virüsü salgınında, tablo hiç de iç açıcı olmayan bir yere doğru sürüklenmeye devam ediyor. Çin Sağlık Örgütü’nün açıkladığı rakamlara göre bugün; ölü sayısı 565’ten 638’e, vaka sayısı ise 28 bin 333’ten 31 bin 486’ya yükseldi.

Öte yandan yerel basında yer alan bazı haber ve iddialar da uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. Bu iddiaların en başında Çin hükümetinin, gerçek ölü sayısını gizlediği yer alıyor.

Wuhan’daki bir cenazeevinde ve cesetlerin yakıldığı krematoryumda çalışan bir yetkili, Çin hükümetine yönelik iddiaları güçlendiren çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisini Bay Yun olarak tanıtan çalışan, 28 Aralık’tan beri her gün neredeyse en az 100 kişinin cansız bedenini yaktıklarını söylerken, izinlerin iptal edildiğini de söyledi ve “Krematoryum 7 günde 24 saat boyunca çalışıyor. Wuhan’da corona virüsten yaşamını yitiren insanların bedenlerini yakıyoruz” dedi. Yun’un, “Bizim iş yerimiz Wuhan Tongji Hastanesi’nden, Wuhan 13 numaralı hastaneden ve yeni inşa edilen Huoshenshan Hastanesi’nden bedenler geliyor. Her gün neredeyse en az 100 ceset torbasına ihtiyacımız oluyor” sözleri dünya basınında geniş yankı buldu.

Ayrıca Çin’in en büyük teknoloji ve yazılım şirketlerinden biri olan Tencent, şirketin resmi internet sitesinde yer alan corona virüsü takip sisteminde cumartesi günü ölenlerin sayısı 24 bin 589 olarak kaydetmişti ve kısa bir süre sonra bu veriyi silmişti. Tencent’in bu hamlesi büyük bir paniğe yol açmıştı ve yine Çin hükümeti hedef alınmıştı.

DÜNYADA SON DURUM

Japonya’da Yokohama Limanı’nda karantinaya alınan 3 bin 700 kişinin bulunduğu yolcu gemisinde, corona vakası 61’e yükseldi. Bu kişilerin büyük bir çoğunluğunun ise Japon olduğu öğrenildi. Yolcu gemisindeki kişiler ile birlikte Japonya’da toplam vaka sayısı 86’ya yükselmiş oldu.

Çin dışında corona vakası görülen ülkeler ve vaka sayıları son olarak şöyle:

Japonya: 86

Singapur: 30

Tayland: 25

Güney Kore: 24

Hong Kong: 24

Tayvan: 16

Avustralya: 15

Almanya: 12

ABD: 12

Malezya: 12

Vietnam: 10

Makao: 10

Kanada: 7

Fransa: 6

Birleşik Arap Emirlikleri: 5

Hindistan: 3

İtalya: 2

Rusya: 2

Filipinler: 2

İngiltere: 2

Nepal: 1

Kamboçya: 1

Belçika: 1

İspanya: 1

Finlandiya: 1

İsveç: 1

Sri Lanka: 1

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver