Zanka

İstanbulluları zora sokacak zam haberi geldi. Şu an toplu ulaşımda en kısa mesafe ücreti 2,60 lira ancak bu durum yakında değişecek… Oybirliği ile alınan karara göre yüzde 35 zam kapıda…

3 yıldır toplu taşıma ücretlerine zam yapılmadığını ifade eden İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) temsilcileri, elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılmasını talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında oy çokluğu ile özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2,60 TL'den 3,50 TL'ye yükseltilmesi için karar alındı.

İBB'DEN ZAM AÇIKLAMASI

İBB de akşam saatlerinde yaptığı basın açıklamasıyla zammı duyurdu. İBB tarafından yapılan açıklamada, 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, tam Mavi Kart 275 lira, öğrenci mavi kartının fiyatı ise 50 lira olarak belirlendi.

Otobüs ve İBB'ye bağlı raylı sistemlerde Tam Bilet Aktarma Ücretlerinde; birinci aktarma 2,50 lira, ikinci aktarma 1,90 lira, üç, dört ve beşinci aktarmalar 1,20 lira olarak belirlendi. Öğrenci Aktarma Ücretlerinde ise; birinci aktarma 0,75 kuruş, ikinci aktarma 0,70 kuruş, üç, dört ve beşinci aktarmalar 0,60 kuruş olacak. Şehir Hatları Vapurları ve bilet entegrasyonuna dahil deniz motorlarında da 2,60 lira olan hatlar 3,50 lira, 2,70 lira olan hatlar 3,65 lira, 3 lira olan hatlar 4 lira olarak belirlendi. Deniz yollarında aktarma ücretleri ise şöyle: Birinci aktarma 2,80 lira, ikinci aktarma 2,30 lira, üç, dört ve beşinci aktarma 2 lira.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver