Zanka

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü salgınında ölü sayısı 725’e ulaştı. Hayalet şehre dönen Wuhan’da kaydedilen görüntüler ise, durumun ciddiyetini ve hükümetin sert tavrını resmen ortaya koydu. Corona virüsü taşıdığından şüphelenilen Çinliler, koruyucu kıyafetli yetkililer tarafından evlerinden zorla çıkarıldı…

Corona virüsü salgınının dünyayı tehdit edecek boyuta gelmesinin ardından, Çin’den ürküten görüntüler gelmeye devam ediyor. Cuma günü Pekin Yönetimi, virüsle enfekte olduğundan şüphelenilen ve “zanlıların” yakın temasta bulunduğu düşünülen insanların gözaltına alınıp karantina kamplarında toplanması yolunda talimat vermişti. Bu kararın ardından hastalığın ortaya çıktığı Wuhan’da, müdahaleler iyice sertleşti.

Birkaç gün önce Çinli bir kadının, maske takmadığı gerekçesi ile yetkililer tarafından darp edildiği görüntüler de ortaya çıkmıştı. Bu kez ise İngiliz Daily Mail gazetesinin internet sitesinde yayınlanan bir video, dünya gündemine bomba gibi düştü.

Wuhan’da çekilen gözaltı videosunda, corona virüsü taşıdığından şüphelenilen üç kişi evlerinden yaka paça çıkarılırken görüldü. Koruyucu kıyafetler ve maske giyen yetkililerin, iki kişiyi evden çıkarırken üçüncü kişinin direnmesi üzerine, o kişiyi zorla taşıyarak götürdüğü anlar izleyenlerin kanını dondurdu.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver