Zanka

Zanka TV’de yayınlanan buGÜNdem programında bu hafta, BirGün Gazetesi Ekonomi Editörü Ozan Gündoğdu, Başkentgaz-Kızılay-Ensar Vakfı arasındaki yolsuzluğunu yorumladı…

Başkentgaz’ın Kızılay’a 8 milyon dolar ve Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı 7 milyon 925 bin dolarlık bağış, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Önce Kızılay sonra Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, şartlı bir bağış yapıldığını ifade ederek gündeme oturan iddiayı doğruladı. Konu iktidar ve muhalefet arasında da büyük tartışma yarattı.

BirGün Gazetesi Ekonomi Editörü Ozan Gündoğdu, çok tartışılan yolsuzluk olayının perde arkasını Zanka TV’ye anlattı. Ortada bir skandal ve vergi skandalı da olduğunu söyleyen Gündoğdu, asıl odaklanılması gereken konunun ise paranın nereye gittiği konusu olduğunu belirtti.

Gündoğdu, Başkentgaz’ın Ensar Vakfı’na gönderdiği paranın tarihine dikkat çekerek, o zamanlar vakfın imajının iyi olmadığını da hatırlattı.

Vakfın faaliyet raporlarını inceleyen Ozan Gündoğdu, ülke çapında toplam 59 yurtları olduğunu ve toplam 6 bin 100 kişilik bir kapasitesi olduğunu söyledi. 8 milyon doların Ensar Vakfı’na aktarılan paralar arasında devede kulak olduğunun altını çizen gazeteci, bu parayla matematiksel olarak yurtlar için yapılabilecekleri ve Manhattan’da yapılan yurt sonrası paranın takip edilemediğini anlattı.

Gündoğdu, kara para aklama konusunda hangi durumlardan şüphelenildiğini ve gündeme damgasını vuran süreçte yaşananlara dair çarpıcı bilgiler de verdi.

Kerem Kınık Kızılay’ın başına geçtikten sonra, Kızılay’ın geliri ne kadar arttı?

Başkentgaz-Kızılay-Ensar Vakfı üçgeninde yaşananlar, şartlı bağış koşullarına uygun mu?

Başkentgaz nasıl özelleştirildi?

Hepsi ve daha fazlasının cevabı, BirGün Gazetesi Ekonomi Editörü Ozan Gündoğdu ile buGÜNdem’de…

OZAN GÜNDOĞDU’NUN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN, AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver