Zanka

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın yankıları sürerken, uçağın yardımcı pilotu ilk kez konuştu ve kule hakkında şoke eden ifadeler kullandı… Şimdi gözler kara kutudan gelecek haberde, incelemenin ardından gerçek ortaya çıkacak…

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 5 Şubat günü meydana gelen kazada, Pegasus Havayolları'na ait uçak indikten sonra pistte tutunamayıp pistin sonundaki boşluğa düşmüştü. 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 180 kişinin yaralandığı uçak kazasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan başlatılan soruşturma sürüyor.

“KULE ‘İNMEYİN’ DEMEDİ”

Soruşturma kapsamında Yardımcı Pilot Ferdinant Pondaag, dün tedavi gördüğü hastanede polis tarafından sorgulandı ve Pondaag’ın ilk ifadesi ortaya çıktı.

Tercüman eşliğinde alınan ifadesinde üzgün olduğunu belirten Pondaag'ın, kendilerine ulaştırılan meteorolojik veriler ışığında inebileceklerini düşündükleri için indiklerini söylediği öğrenildi. İnme kararına neden olan meteorolojik verileri hatırlamadığını kaydeden Pondaag, inme kararını kaptan pilot ile birlikte verdiklerini de belirtti.

Kulenin kendilerine 'inmeyin' demediğini söyleyen Pondaag'ın, piste indiklerini, indikten sonra uçağın kaydığını, kaptan pilotun uçağı pistte tutmaya çalıştığını ancak tutunamadıklarını söylediği ifade edildi.

Pondaag'ın kendisine sorulan birçok soruyu hatırlamadığını söyleyerek yanıtlamadığı da öğrenildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver