Zanka

Londra merkezli bankacılık devi HSBC, kısa bir süre önce Türkiye’den çekilmeyi planladıkları iddiasıyla gündeme gelmişti. Banka bu kez, 35 bin kişiyi işten çıkaracağı haberleriyle gündemde. Üstelik bu bilgiyi veren bankanın CEO’su…

Bloomberg’e konuşan HSBC’nin geçici CEO'su Noel Quinn, yeniden yapılanma planı kapsamında yaklaşık 35 bin kişiyi işten çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Quinn, üç yıl içinde çalışan sayısını 235 binden 200 bine düşüreceklerini söyledi. İşten çıkarmaların ve tasarrufların ABD ve Avrupa’daki birimleri de kapsayacağı belirtildi.

Kârının büyük bölümünü Asya’daki operasyonlarından elde eden banka, Hong Kong’da uzun süredir devam eden protestolar ve Çin’de ortaya çıkan corona virüsü salgını nedeniyle de zor günler geçiriyor. Bunlara bağlı olarak da yönetim,  4,5 milyar dolarlık tasarrufa gitmeyi planlıyor.

TÜRKİYE’DEN DE ÇIKMAYI PLANLADIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Reuters, 29 Ocak’ta yayımladığı haberde HSBC’nin Türkiye’den çıkmayı değerlendirdiğini öne sürmüştü. 1990’dan bu yana Türkiye’de faaliyette bulunan bankanın ayrıca Ermenistan, Yunanistan ve Umman'ın da dahil olduğu diğer ülkelerden de çıkmak istediği iddia edilmişti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver