Zanka

Dünyayı avcunun içine alan corona virüsünde korkulan oldu, ölü sayısı 2 bini geçti… Karantina gemisindeki tablo da giderek kötüleşirken, son olarak komşu ülkelerimizden birinden virüs haberi geldi… İşte ölümcül virüste son durum…

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsünde ölü sayısı 2.012’ye, virüsle enfekte olan kişinin sayıları ise 75.203’e yükseldi.

Çok sayıda ülkeye yayılan ölümcül virüs, Türkiye sınırına da dayandı. İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, İran'ın Kum şehrinde son 2 gün içerisinde şüpheli corona virüsü vakaları tespit edildiğini söyledi. Cihanpur, “Gönderilen örnekler arasında, yapılan ilk testin sonuçlarında iki şüpheli pozitif corona virüs vakası ve bazı B tipi influenza vakası rapor edilmiştir. Son 2 gün içinde Kum’da şüpheli corona virüsü vakaları tespit edildikten sonra, Kum’da bulaşıcı hastalık belirleme ve yönetim ekipleri ile hızlı müdahale ekipleri görevlendirilmiştir” diye konuştu.

DÜNYADA SON DURUM

Çin’de vakalar ve ölümler hızla artarken, Japonya’nın Yokohama limanında karantina altına alınan Diamon Princess adlı yolcu gemisinden de kötü haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak gemide corona virüsü tespit edilenlerin sayısının 542’ye çıktığı öğrenildi. Ülkede ise sayının 74 olması ile birlikte, virüsle enfekte olan kişilerin toplam sayısı 616 oldu.

Öte yandan ABD’de görülen vakaların sayısında da artış gözlendi.

Dünyada corona vakası görülen ülkeler ve vaka sayıları bugün itibariyle şöyle:

Çin: 74.186

Japonya: 616

Singapur: 81

Hong Kong: 63

Tayland: 35

Güney Kore: 31

ABD: 29

Tayvan: 23

Malezya: 22

Almanya: 16

Vietnam: 16

Avustralya: 15

Fransa: 12

Makao: 10

İngiltere: 9

Birleşik Arap Emirlikleri: 9

Kanada: 8

İtalya: 3

Filipinler: 3

Hindistan: 3

Rusya: 2

İspanya: 2

İran: 2

Nepal: 1

Kamboçya: 1

Belçika: 1

Finlandiya: 1

İsveç: 1

Sri Lanka: 1

Mısır: 1



Bu içeriğe emoji ile tepki ver