Zanka

Son dakika… Tüm dünyanın odaklandığı görüşme gerçekleşti…

Sabah saatlerinde açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşeceğini ve Türkiye'nin İdlib'e yönelik tavrının bu görüşmenin ardından netleşeceğini açıklamıştı. Beklenen görüşme gerçekleşti.

Saat 18.00'de başlayan görüşme yaklaşık bir saat sürdü.  Erdoğan ile Putin'in yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri görüşmede, Libya'daki gelişmeler de ele alındı.

İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e, rejimin İdlib'de dizginlenmesinin ve insani krizin durdurulmasının şart olduğunu söylediği ve “Rejim İdlib'te bu zulmü durdurmadığı sürece bize oradan çekilmek söz konusu değil” dediği belirtildi.

Erdoğan, İdlib'de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini de vurguladı.

Öte yandan Putin, Erdoğan ile telefonda görüşmeden önce Güvenlik Konseyi'ni topladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, toplantıda İdlib'deki durumun ele alındığını aktardı ve "Rus ve Türk liderlerinin gerçekleştirmeyi planladığı telefon görüşmesi bağlamında, İdlib'deki durum ayrıntılı şekilde ele alındı" dedi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1