Zanka

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 36 ülkeye yayılan corona virüsü, dehşet saçmaya devam ediyor. Dünyada ölü sayısı ve vakalar hızla artarken, komşu ülke İran’dan da kötü haberler gelmeye devam ediyor… Güney Kore ve İtalya’da tablo giderek kötüleşirken, Amerika’daysa rakamlar bir anda yükselişe geçti…

Corona virüs salgınında ölü sayısı 2.703’e ve virüs teşhisi konan kişilerin sayısı ise 80.248’e yükseldi. Ölümlerin 2 bin 563'ü, hastalığın ortaya çıktığı Wuhan’ın bağlı olduğu Hubei eyaletinde yaşandı. Güney Kore’de 10, İtalya’da 7, Hong Kong’da 2, Tayvan, Filipinler ve Fransa’da 1’er kişi corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Japonya’da ise; karantinada bulunan Diamond Princess gemisinde 3 ve ana karada 1 olmak üzere toplam 4 kişi can verdi.

Türkiye'nin sınır komşusu İran'dan korkutan haberler gelmeye de devam ediyor. Komşuda son olarak ölü sayısı 14 oldu ve 61 kişiye corona teşhisi kondu. İran şu an, Çin’in ardından hastalığın en çok can aldığı ülke konumunda bulunuyor.

Çin’den sonra salgının en çok görüldüğü ülke olan Güney Kore’de vaka sayısı 977 gibi korkunç bir rakama yükselirken, İtalya’da ise bu sayı 232’ye ulaştı. İki ülkede de sayıların artmasından büyük endişe duyuluyor.

Öte yandan Amerika’da virüs tespit edilen kişilerin sayısı sessiz sedasız artıyor. Dün ülkede 35 vaka olduğu kayıtlara geçerken, bugün sayı 53’e yükseldi.

IRAK'TAN 5 ÜLKEYE YASAK

Corona virüsünün sıçradığı son ülkelerden Irak yeni önlemleri açıkladı. Bağdat yönetimi Tayland, Güney Kore, Japonya, İtalya ve Singapur'dan ülkeye girişleri yasakladı.

Irak Sağlık Bakanlığı ayrıca, salgının görüldüğü Necef kentine acil durumlar dışında gidilmemesi uyarısını yaptı.

ABD’DEN VİRÜSE KARŞI DEV BÜTÇE

Dünyanın dört bir yanında ülkeler, corona virüsü salgınının önüne geçebilmek için girişimlerini artırıyor. ABD virüsle mücadele etmek için 2.5 milyar dolarlık bütçe ayırma kararı aldı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Kongre’den talep edilen bütçenin 1 milyar dolardan fazla kısmının corona virüsü aşısı geliştirilmesi için ayrılacağı belirtilirken, bütçenin geri kalanının tedavi ve maskeler gibi kişisel koruyucu ekipmanların stoklanmasına ayrılacağı belirtildi.

DÜNYADA SON DURUM

Dünyada corona vakası görülen ülkeler ve vaka sayıları bugün itibariyle şöyle:

Çin: 77.660

Güney Kore: 977

Diamond Princess gemisi (Japonya): 691

İtalya: 232

Japonya: 160

Singapur: 90

Hong Kong: 81

İran: 61

ABD: 53

Tayland: 37

Tayvan: 31

Avustralya: 22

Malezya: 22

Almanya: 16

Vietnam: 16

Birleşik Arap Emirlikleri: 13

İngiltere: 13

Fransa: 12

Kanada: 11

Makao: 10

Kuveyt: 8

İspanya: 3

Filipinler: 3

Hindistan: 3

Rusya: 2

Umman: 2

Afganistan: 1

Nepal: 1

Kamboçya: 1

İsrail: 1

Belçika: 1

Lübnan: 1

Finlandiya: 1

İsveç: 1

Irak: 1

Bahreyn: 1

Mısır: 1

Sri Lanka: 1



Bu içeriğe emoji ile tepki ver