Zanka

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu SorguluYorum programına, Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz konuk oldu…

Türkiye’nin Suriye ve İdlib ile ilgili yürüttüğü dış politika, tartışmalara sahne oluyor. Siyasetçiler de halk da ikiye bölünmüş durumda, kimileri destekliyor kimileri ise şiddetle karşı çıkıyor.

Mevcut durumu değerlendiren Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz, Suriye’de mevcut bir stratejimizin olmadığını ancak olması gerektiğini söyledi. 5 aşamalı bir öneri sunduğunu belirten Yılmaz, o önerileri şöyle anlattı:

“Bir ülkede bölge olması, o ülkede toprak bütünlüğünü zedelemez. Irak’taki benzer yapı Suriye’de olacak. Benim önerim şu, İdlib’in aşağı kesiminden gözlem noktalarını biraz yukarıya çekelim. Sınırımızdan 20 km derinlikte sağlam bir hat oluşturalım ve terör unsurlarını oradan itelim. İdlib’de, Afrin’de, Fırat Kalkanı alanında ve Barış Pınarı alanında, buradaki önde gelen kanaat önderlerinden oluşan bir geçici, dört tane geçici meclis kuralım bu dört bölgede. Bu ilk aşama.

Bu geçici meclisler karar alsınlar, bulundukları yerlerde yerel halkın katılımıyla bir seçim yapsınlar. Normal meclisler ve normal idare olsun dört alanda. İkinci aşama bu.

Üçüncü aşama, bu dört meclis karar versin, tek meclis ve tek bir iradeye dönüşsün.”

Öztürk Yılmaz aşamaların devamını ise şu şekilde ifade etti:

“Suriye’de eğer barış görüşmeleri başlayacaksa, burası tek bir bölge olarak masaya oturur. Suriye kalıcı istikrarsızlığa bürünecekse, bölünecekse burası da tek bölge olarak kalır.”

Yılmaz ayrıca, bundan sonra Suriye’nin üniter yapıya geri dönemeyeceğini de belirtti.

ÖZTÜRK YILMAZ’IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN, AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver