Zanka

Tüm dünyayı saran corona virüs salgını, komşu ülkemiz Gürcistan’a da zor günler yaşatıyor. Vaka sayısının arttığı ülkede, tedbirler üst düzeye çıkarıldı ve sınırlar kapatıldı…

26 Şubat'ta ilk corona virüsü vakasının tespit edildiği Gürcistan’da, vaka sayısı kısa zamanda 33’e ulaştı. Salgının daha da yayılmasından endişe ülke, tedbir kapsamın önemli bir hamlede bulundu.  

Başbakanlık Sözcüsü Irakli Chikovani bir basın toplantısı düzenleyerek, “Pazartesi gününden itibaren corona virüsü endişesi sebebiyle bütün yabancıların ülkeye girişi yasaklanmıştır” dedi.

Gürcistan’dan bu açıklama gelirken, Karadeniz’e kıyısı olan Ukrayna’dan da flaş bir açıklama geldi. Ukrayna’nın başkenti Kiev, 17 Mart’tan itibaren bar, cafe, lokanta ve AVM’lerin kapanacağını açıkladı. Kiev’de yaşayanların diğer kasaba ve kentlere gitmesinin de kısıtlanacağı belirtilirken, Lviv ve Odessa kentlerinde de benzer uygulamalar alındığı açıklandı.

Daha önce yabancı turistlerin ülkeye girişinin yasaklandığı Ukrayna’da 5 vaka görülmüş ve bir kişi corona virüsü sebebiyle yaşamını yitirmişti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver