Zanka

Dünyada 162 ülkeye yayılan corona virüs salgınında kabus giderek büyüyor. Salgına yakalanan ABD’li bir hemşire, “Her şey burun akıntısıyla başladı” diyerek, yaşadıklarını anlattı…

ABD’nin Colorado eyaletinde yaşayan hemşire Lisa Merck, corona virüsü sürecinde yaşadıklarını bir televizyon kanalına anlattı. Hawaii’de bir sağlık konferansına katıldığını belirten Meck, geri döndükten sonra burun akıntısı yaşamaya başladığını söyledi.

Birkaç gün içinde semptomları hızla artan Merck, şiddetli ağrılarla mücadeleye girişti. Kaslarını kullanmakta bile zorluk çektiğini söyleyen Merck, “Sanki birileri ben bıçaklıyor gibiydi. ‘Acaba grip mi oldum’ diye düşünüyordum” dedi.

Durumu düzelmek yerine daha da kötüleşince Merck ve eşi hastaneye gitti. Merck, “Ayağa kalktığımda bayılacak gibi oluyordum. En sonunda kocama ‘beni acil servise götürmen gerek’ dedim. Hiçbir şey beklediğim gibi olmadı” ifadelerini kullandı.

“Her şey tek bir burun akıntısıyla başladı” diyen hemşire Merck’e corona virüsü teşhisi kondu. Tedavisi süren Merck, “Hala çok yorgun hissediyorum. Zaman zaman nefes almakta zorlanıyorum ancak iyileşmeye başladığımı hissediyorum” diye konuştu.

ABD’DE SON DURUM

Amerika Birleşik Devletleri’nde corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 93’e yükselirken, 4.743 kişiye de virüs teşhisi kondu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver