Zanka

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan, ülkede artan corona virüs vakalarının ardından sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağın ardından milyonlarca kişi marketlere hücum etti…

Çin’in Wuhan kentinde başlayan yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgını, 194 ülkeye yayıldı. Dünya genelinde 424 binden fazla kişide tespit edilen virüs, 19 bine yakın can aldı.

1.33 milyar nüfusa sahip Hindistan’da da virüs yayılmaya devam ediyor. Ülkede şu ana kadar 562 vaka ve 11 ölüm kayıtlara geçti. Salgının yayılmasını önlemek amacıyla Hindistan’da bugün sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi yaptığı açıklamada gıda, manav, meyve ve sebze satan yerlerin açık kalacağını bildirdi. Hindistan’daki bakanlıklar sokağa çıkma yasağının detaylarını kamuoyu ile paylaştı, “Vatandaşlarımıza evlerine sipariş söylemelerini öneririz” dendi. Temel gıda ürünleri satan yerlerin haricinde bankaların, ATM’lerin ve sigortacıların açık kalacağı açıklanırken, basılı ve online medya kuruluşları ile benzin istasyonlarının da sokağa çıkma yasağından muaf olduğu belirtildi.

Sokağa çıkma yasağının ilan edildikten sonra milyonlarca insan sokağa çıkıp marketleri adeta talan etti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver