Zanka

Corona virüsünden hayatını kaybettiği belirlenen Dilek Tahtalı, ülke gündemine yerleşti. 33 yaşındaki sağlık çalışanının, ölümüne ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Meğer Tahtalı hastane hastane dolaşmış, sabaha kadar sedyede beklemiş ve hastalık belirtileri açıklanan ilk vakadan önce ortaya çıkmış… Genç kadının çalıştığı özel hastaneden de açıklama geldi ancak herkesin aklındaki bir soru yanıtsız kaldı: Neden çalıştığı hastanede tedavi altına alınmadı da birçok hastane dolaştı?

İstanbul’da Acıbadem International Hastanesi’nde kayıt görevlisi olarak çalışırken hastalanan ve hayatını kaybettikten sonra corona virüsü olduğunu öğrenilen, 33 yaşındaki Dilek Tahtalı’nın cenazesi memleketi Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesi Beden köyünde toprağa verildi.

24. dönem CHP Amasya Milletvekili Ramiz Topal’ın yeğeni olan genç kadının cenazesi köy mezarlığına defnedilirken, törene sadece yakın akrabaları katıldı. Eski milletvekili Topal, törene katılımın az olması için partiden ve camilerden duyuru yapıldığı söyledi.

ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Cenaze törenine katılamadığını dile getiren eski milletvekili Ramiz Topal, köy halkından da katılmamalarını istediklerini belirtti ve Tahtalı’nın ölüme giden süreçte yaşadıklarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu:

* Yaşlı kesim köyde fazla. Tedbir amaçlı katılım olmamasını istedik. Sadece yakın akrabalar katıldı.

* Yeğenim 7 Mart ve devam eden günlerde sosyal medya hesabından hasta olduğunu duyurmuş.

* 10 Mart akşamı Cerrahpaşa Hastanesi’ne götürülüyor. Zatürre olabileceği düşünülüyor.

* Ancak yoğun bakımda yer olmadığı için Samatya Hastanesi’ne gönderiliyor.

* Burada da yoğun bakımda yer bulunamıyor ve sabaha kadar yani sedyede bekletiyor.

* Sonra özel bir hastane yer bulduk ve oraya yerleştirdik.

* Ardından da Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’ne gönderildi. Burada da hayatını kaybetti.

“CORONA TANISI RAPORDA YOKTU”

Yeğeninin hayatını kaybetmesi üzerine hastaneden ölüm raporu istediklerini ifade eden Topal, “Raporda salgın hastalık doğal ölüm diye yazıyordu. Biz de annesinin son kez görmesini istedik. Ancak bize izin vermediler. Bunun üzerine epikriz raporunu istedim. Bu raporda corona virüsü teşhisi konulduğu yazıyordu. Son günlerde oldukça iyi gelişmeler göstermişti. Ancak yeğenim bu hastalığın üstesinden gelemedi” diye konuştu.

GENÇLERİ UYARDI

Hastalığın sadece yaşlılar için tehlikeli olduğunu düşünenleri de uyaran Topal, “Gençler bana bir şey olmaz mantığıyla sokaklarda dolaşmasın. İşi olmayan evden dışarıya çıkmasın. Bu hastalık genç yaşlı ayırmıyor. Benim yeğenim 33 yaşındaydı. Gençlerde kendilerine dikkat etsinler ve tedbirlerini alsınlar” dedi.

 “YAKAMI BIRAK”

Dilek Tahtalı'nın sosyal medya paylaşımları da gün yüzüne çıktı. Twitter’dan yaptığı paylaşımlar, virüsün etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Tahtalı'nın paylaşımları yaptığı tarih detayı da gözlerden kaçmadı. Genç kadının, Türkiye'de ilk vakanın açıklandığı 10 marttan önce yaptığı paylaşımlar şöyle:

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Öte yandan genç kadının neden çalıştığı hastanede tedavi görmediği akıllarda soru işareti oluşturdu ve eleştiri oklarının hedefi olan Acıbadem Hastaneleri’nden de Dilek Tahtalı için açıklamalı bir paylaşım yapıldı.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“DİLEK TAHTALI’YI KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİZ...

Bugün ebediyete uğurlanan personelimiz Dilek Tahtalı’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, çalışma arkadaşlarımıza ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Dilek Tahtalı, yaklaşık 3 yıldır Acıbadem International Hastanemizin Hasta Hizmetleri ekibinde yer alan ve tüm çalışanlar tarafından sevilen, değerli bir personelimizdi.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

6 Mart Cuma günü, mesai sonrasında iş yerinden ayrılan Dilek Tahtalı’nın sonraki hafta işe gelmemesi nedeniyle ailesiyle kurduğumuz irtibatta; evindeyken rahatsızlanması sonucu ailesi tarafından acilen hastaneye götürüldüğünü öğrendik. Tedavi sürecinde, ailesi aracılığıyla personelimizin sağlık durumunu yakından takip ettik. Ancak maalesef dün, hepimizi derinden sarsan acı haberi aldık.⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Koronavirüs nedeniyle dünyamız, ülkemiz ve sağlık çalışanları olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu zorlu süreçte, sevdiğimiz bir iş arkadaşımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Ailesinin ve tüm sağlık çalışanları camiasının başı sağ olsun.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Personelimizin hayatını kaybetmesiyle ilgili basında ve sosyal medya paylaşımlarında, yeni koronavirüse (Covid-19) karşı hastanelerimizde ve çalışanlarımıza yönelik alınan korunma tedbirleriyle ilgili sorular gelmektedir.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Hastanelerimizde Covid-19 bulaşma riskine karşı, Sağlık Bakanlığı yönergeleri doğrultusunda maksimum hijyen tedbirlerinin yanı sıra sağlık personeline yönelik üst düzey korunma önlemleri alınmaktadır. Sağlık personelimiz, gerekli önlemleri alarak çalışmakta ve büyük bir fedakarlıkla hastalarımıza, tanı ve tedavi hizmeti vermeye devam etmektedirler.⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ayrıca vefat eden çalışanımız Dilek Tahtalı’nın da olduğu gibi, kurumumuz tarafından tüm personelimize özel sağlık sigortası yaptırılmakta ve personelimiz bu özel sağlık sigortası kapsamında çalışmaktadır; dolayısıyla her türlü sağlık riskine karşı olası tanı ve tedavi hizmeti alma konusunda güvence altına alınmışlardır.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Bu zor süreçleri, konusunda uzman kişilerin ve bilim insanlarımızın katkıları ile tüm toplum olarak birlik ve beraberlik içinde aşacağımıza yürekten inanıyoruz.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11