Zanka

Herkes bunu konuşuyor… Türkiye’de corona virüsü hızla yayılmaya devam ederken, hastanelerde vatandaşlar test olabilmek için kuyruklarda bekliyor. Tam da bu süreçte ortaya çıkan görüntüler tam bir skandal… İşadamı Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın, corona virüsü testlerini denediği video sosyal medyada hızla yayıldı. Sancak açıklama yaptı, aldığı kitlerin faturasını paylaştı. Faturada alınan kit sayısı 125… Şimdi akıllarda bir soru var; Parasını veren test satın alabiliyor mu?

Türkiye'de corona virüse ilişkin yeterli test yapılıp yapılmadığına dair tartışmalar sürerken, sosyal medyada yayılan bir video infial yarattı.  

Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın yakın çevresinden olan Cihan Şanlı'nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Sancak'ın önce kendisine corona virüs testi yaptığı ve sonrasında da yanındaki yakınına test yaparak sonucunu beklediği görüldü.

Hastanelerde corona virüsü testi yaptırmak için bekleyen çok sayıda vatandaş olduğu ve herkese test yapılamadığı bilinen bir gerçekken, Sancak'ın testlere nasıl ulaştığı merak edildi.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, sosyal medyada gündem olan corona virüs testi yaptığı video için bir açıklama yaptı. Testleri ücret karşılığı aldığını söyleyen Sancak, videonun bilgisi dışında paylaşıldığını ifade etti ve faturayı da paylaştı. Faturada, 125 adet test alındığı ve toplam 12 bin 125 TL tutan testler için vergiler dahil 13 bin 95 TL ödendiği görülüyor.

Sancak'ın açıklaması, “Bu kitler kişiye özel satılıyor mu?” sorusunu akıllara getirdi. Bir başka merak edilen konu ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu olaya ilişkin bir açıklama yapıp yapmayacağı…

İşte o fatura;

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver