Zanka

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan corona virüsü salgını, can almaya devam ediyor. Çin’de durma noktasına gelen salgın, Avrupa ve Amerika’yı adeta felakete sürükledi. İtalya’da bilanço her gün ağırlaşmaya devam ediyor… İşte dünyada ve İtalya’da son durum…

Yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgınında dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 33.178’e, vakaların sayısı da 702.348’e yükseldi. Salgından en çok etkilenen 5 ülke sırasıyla; ABD, İtalya, Çin, İspanya ve Almanya oldu.

İşte son 24 saatteki yeni veriler:

*Bir anda hızla yükselen rakamlarla tüm dünyanın gözü Amerika Birleşik Devletleri’ne çevrildi. Bugün açıklanan rakamlara göre; ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 2.329’a, vaka sayısı ise 131.403’e yükseldi. ABD’deki vakaların çoğu, dünyada uyumayan şehir olarak bilinen New York’ta kaydedildi. Amerikalılar sokağa çıkma yasağı isterken, Başkan Trump ise “Daha zamanı var” dedi.

*Salgının bir türlü duraklatılamadığı İtalya’dan yine korkutan haberler geldi. Resmi rakamlara göre dünyada en çok can kaybını veren İtalya’da; 756 kişi daha hayatını kaybetti ve ölü sayısı 10.779’a çıktı. Ülkede 5.217 yeni vakanın kaydedilmesiyle, toplam vaka sayısı da 97.689 oldu.

*Salgın doğduğu yerdeki etkisini kaybetti. Çin’deki resmi verilere göre bir gün içerisinde 5 ölüm meydana geldi, 45 yeni vaka kayıtlara geçti. Toplam vaka sayısı 81.439 olurken, can kaybı ise 3.300 oldu. Ancak salgının başından beri Çin hükümetinin gerçek rakamları gizlediği iddiaları hala güncelliğini koruyor. Ülkedeki telekomünikasyon şirketleri, milyonlarca abonesinin kaybolduğunu öne sürüyor.

*Avrupa’da İtalya’nın ardından durumun en kötü olduğu ülke İspanya. İspanya’da son olarak 624 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 6.606’ya yükseldi. Ağır kayıpların verildiği ülkede 5.564 kişinin daha corona virüsü testi pozitif çıktı ve toplam vaka sayısı 78.799’a çıktı.

*Listenin 5 numarasında yer alan Almanya’da da vakalar hızla yükselmeye devam ederken, ölümler ise diğer ülkelere oranla çok daha az artış gösteriyor. Bu açıdan mucize gözüyle bakılan ülkede, son 24 saatte 49 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 482 olarak kayıtlara geçti. 2 bin 964 kişiye daha teşhis konmasıyla ise vaka sayısı 60 bin 659 oldu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver