Zanka

Corona virüsü salgını internet üzerinden yapılan market siparişlerini önemli bir oranda artırdı. Önceki günlerde sanal market için 2.200 kişiyi işe alacağını duyuran Migros’a, 60 bin kişi iş başvurusunda bulundu. Bu durum ülkedeki işsizlik sorununu yeniden gözler önüne serdi…

Türkiye’de artan vaka sayısından dolayı endişe duyan ve evde kal çağrılarına kulak veren vatandaşlar, market alışverişlerini de online olarak yapmaya başladı. Artan taleplere karşı Migros, sanal markette çalışmak üzere 2.200 kişilik ek kadro açtı. Başvuru sayısı ise 60 bin kişi aştı.

Bugün bir açıklama daha yapan dev market zinciri, bin kişiyi daha işe alacağını açıkladı. İş başvuruları basvuru.migros.com.tr adresi üzerinden yapılabiliyor.

Başvurulardaki bu ciddi rakam ise ülkemizdeki işsizlik ve özellikle de genç işsizlik sorununu bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Corona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında restoran, kafe, mağaza gibi önemli istihdam alanlarının da kepenk indirmesiyle birlikte işsiz kalanların sayısı daha da arttı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver