Zanka

Corona virüsü salgının merkezi haline gelen ABD’den şaşırtan bir haber geldi. Başkan Trump, Pandemi ile Mücadele Denetleme Komitesi Başkanı’nı görevden aldı. Karar büyük tepki çekerken, ortaya atılan iddia ise oldukça dikkat çekici oldu..

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını için onayladığı 2 trilyon dolarlık mali destek paketinin denetiminden sorumlu olmak üzere Pandemi ile Mücadele Denetleme Komitesi Başkanlığına seçilen ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettiş Vekili Glenn Fine'ı görevden aldı.

Trump yönetimi kararla ilgili herhangi bir gerekçe göstermezken, Fine'ın yerine Çevre Koruma Ajansı Başmüfettişi Sean O'Donnell getirildi.

Pentagon Başmüfettiş Vekili olarak 2016 yılından bu yana görev yapan Fine, geçen hafta, federal kurumların başmüfettişleri tarafından göreve seçilmişti. 11 Eylül saldırılarından sonra Adalet Bakanlığı Başmüfettişliği görevine getirilen Fine, bağımsız ve tarafsızlığı ile biliniyordu.

Trump’ın aldığı karar kongreden tepki çekti ve açıkladığı yardım paketinin sıkı bir denetlemeden geçirilmesinden endişe ettiği için Fine'ı görevden aldığı iddia edildi.

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver