Zanka

Salgın sürecinde faturalar aldı başını gitti. Vatandaşlar elektrik faturalarına isyan ederken, Tekirdağ’da kapalı bir işletmeye bile fatura gitti. Üstelik bu fatura, o işletmenin en yoğun olduğu dönemde bile gelen faturadan neredeyse iki kat fazla...

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'nun (EPDK) kararına rağmen, Tekirdağ’da korona virüs tedbirleri kapsamında kapalı işyerleri arasında yer alan berber, kuaför, kahvehane gibi işletmelere mesaj yoluyla elektrik faturası gitti.

Şarköy’de cep telefonlarına gelen yüksek miktarlı faturalar karşısında şaşkına dönen ve işyerlerinin kapalı olduğunu ifade eden esnaf soluğu TREDAŞ’da aldı.

Şarköy Belediyesi’ne ait 10 m2’lik küçük bir dükkanda kiracı olarak bulunduğunu ifade eden Necmi Ata, işlerinin en yoğun olduğu dönemde bile en fazla 350 lira fatura geldiğini belirterek, önce 125, daha sonra da 658 liralık iki faturayı görünce şaşkınlığa uğradığını söyledi.

TREDAŞ’ın Şarköy İşletme şefliğinde birçok esnafın tepkisini dile getirmek için kapıda beklediğini söyleyen Ata, "Tedbir kapsamında kapalı olan berber esnaf arkadaşımıza 16 bin TL elektrik faturası gelmişti. Elektrik saatleri okunmadan kıyasen mesaj yoluyla bizlere fatura gönderiliyor. Tepkiler üzerine bize cep telefonumuzla saatlerimizin sayaç görüntülerini fotoğraflayıp getirmemiz söylendi. Düzeltme yapılacağı belirtildi." diye konuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver