Zanka

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan, hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesiyle ilgili “Gömdürmeyiz” demişti. MHP lideri Devlet Bahçeli, bu sözleri cezalandırdı. Hem Turan görevden alındı, hem de Kayseri’deki tüm ülkü ocakları ikinci emre kadar kapatıldı…

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan, ölüm orucu sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’in hayatını kaybetmesinin ardından cenazenin Kayseri'ye getirilmesi halinde izin vermeyeceklerini söylemiş, cenaze Kayseri'ye girdiği sırada ise bir grup ülkü ocakları üyesi, 'Cenazeyi yakacaklarını' söylemişti.

İbrahim Gökçek’in cenazesine yönelik saldırıların ardından gözler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çevrilmişti. Bahçeli, Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’u arayarak kararını bildirdi.

Bahçeli’nin kararı ile Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan görevden alındı. İldeki tüm ülkü ocakları da ikinci bir emre kadar kapatıldı.

Ersoy’un MHP İl Başkanı Serkan Tok ile birlikte Ülkü Ocakları binasına giderek, Turan’a Bahçeli’nin kararını tebliğ edip, Ülkü Ocakları binasının anahtarlarını teslim aldıkları öğrenildi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy konuya ilişkin, “Liderimiz beni telefonla arayarak durumu bildirdi, İl Başkanımız Serkan Tok ile birlikte ocağımıza giderek Serdar Turan’a durumu tebliğ edip anahtarlarımızı teslim aldık.  İl ocak ve bağlı bütün ocaklar liderimizin talimatıyla ikinci bir emre kadar kapalı kalacak. Tamamıyla liderimizin takdiridir” açıklamasında bulundu.

Serdar Turan konuyu sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

“Kıymetli büyüğümüz Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin emriyle Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı görevim sona ermiştir. Bundan sonra da bir ülkücü olarak liderimizin emrine olmaya devam edeceğim. Kamuoyuna duyurulur.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver