Zanka

Normalleşme kapsamında kapılarını açmaya hazırlanan otellerde, şu sıralar yoğun bir çalışma var. Masalar, sandalyeler ve şezlonglar teker teker ölçülüyor ve sosyal mesafe kuralına göre düzenleniyor. Ancak bu mesafe kapasitenin de küçülmesi anlamına geliyor. Bu da yeni bir sorun demek. Peki otellerde kalanlar için yemek organizasyonunda nasıl bir çözüm düşünüldü? İşte yeni planlar…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un haziran ayında turizm sezonunda hareketlenme olacağını açıklamasıyla birlikte, otel sahipleri düzenleme mesaisine başladı.

Bodrum'da otellerin restoranlarındaki masa ve sandalye aralıkları ile şezlong aralıkları ölçülmeye başlandı.

Birçok otel sosyal mesafe konusunda restoranları yeniden dizayn ediyor. Masa aralıklarını 2 metre 10 santim bırakan restoranlar, sandalye aralıklarını ise 1.5 metre olarak hesaplıyor. Normalde 500 kişi kapasiteli bir otel restoranı, mesafe ölçümü alınmasıyla 150 kişinin yemek yiyeceği şekle getiriliyor.

HER GRUP FARKLI SAATTE YEMEK YİYECEK

Otellerin tam doluluğu yakalaması halinde ise otel restoranları yemek yeme saatlerini doluluğa göre ayarlamayı planlıyor.

Oda numarasına göre iki ve veya üç grup halinde restoranlara inecek olan yerli ve yabancı turistler, yemekleri saatli olarak yiyecek. İlk grup saat 18.00’de, ikinci grup saat 19.00’da, üçüncü grup ise saat 20.00'de restorana inip yemek yiyebilecek.

ŞEZLONG ARALIKLARI 2 METRE

Restoranlarda uygulanan masa sandalye aralığı gibi deniz ve havuz kenarlarında bulunan şezlonglarda da sosyal mesafe ölçümleri yapılıyor. Sosyal mesafe aralığını metre ile ölçen otel yetilileri şezlong aralığını 2 metre olarak ölçüyor.

Ancak bu da kapasitede bir azaltma mecburiyeti demek. Havuz ve deniz için nasıl bir çözüm bulunacağı ise henüz bilinmiyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver