Zanka

Son dakika… Günlerce tartışılan skandal ifadelere RTÜK’ten beklenen ceza geldi…

Sevda Noyan, Ülke TV'de Haber 7 yazarı Esra Elönü'nün sunduğu televizyon programında, "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır." demişti. Skandal ifadeler infiale yol açıt.

Tepkiler üzerine açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ülke TV’de komşularına yönelik tehdit savuran ve ölüm listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan için kanala ceza verilmemesi gerektiğini söyleyerek, tehdit açıklamasının ‘büyütülecek’ bir konu olmadığını söyledi. Şahin, “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz” demişti.

Bu açıklamalarıyla tepki çeken Şahin, daha sonrasında ise fikir değiştirmişti ve “Sevda Noyan’ın Ülke TV’de yayınlanan programdaki söylemleri kamu vicdanını derinden yaralamıştır. O sözler hiçbirimiz açısından kabul edilemez. Kamu vicdanı hepimizin vicdanıdır. Kimsenin kuşkusu olmasın, daha önce pek çok örnekte olduğu gibi RTÜK kuruluş amacına uygun olarak ilk kurul toplantısında gereği yapılacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

RTÜK KARARINI VERDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ülke TV'de Sevda Noyan'ın "Bizim aile 50 kişiyi götürür, benim listem hazır" sözleriyle tehditler savurması hakkında kararını verdi. Skandal 'ölüm listesi' için 3 kez program durdurma cezası verildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver