Zanka

Dünyayı saran corona virüs salgını, küresel bir ekonomik krize de neden oldu. Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, Covid-19 nedeniyle Nisan’da 2019'un aynı dönemine göre yüzde 76,3 azaldı. Otomobil dünyasının Fransız devi Renault da bu süreçte finansal çıkmaza girdi. Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire, dev firmanın tamamen kapanabileceğini açıkladı…

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Europe 1 radyosunda Renault hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Renault'nun salgın nedeniyle ciddi finansal sorunlar yaşadığını ifade eden Le Maire, markanın tamamen kapanabileceğini duyurdu.

Bakan acil şekilde harekete geçilmesi gerektiğini söyledi ancak Renault'un bunun üstesinden gelebileceğini de belirtti. Le Maire, elektrikli araç konusunda teknolojik olarak dünyanın en iyi üreticilerden biri haline gelmenin Renault için en doğru strateji olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Öte yandan Bakan Bruno Le Maire, Le Figaro gazetesine verdiği demeçte de Renault'nun 5 milyar avro mali destek talebinde bulunduğunu ancak bunu henüz onaylamadığını belirtti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver