Zanka

Pasifik Okyanusu’nda sıra dışı bir deneme yapıldı. ABD Donanması, drone (İnsansız Hava Aracı) ve küçük deniz araçlarına karşı savunma kabiliyeti sunması için geliştirdiği lazer silahını test etti…

ABD Donanması, bir süredir geliştirmekte olduğu lazer silahını Pasifik Okyanusu'nda insansız hava aracı üzerinde denedi.

USS Portland amfibi sınıfı nakliye gemisini üzerine yerleştirilen 'Solid-state laser' (katı hal lazeri) olarak adlandırılan silahın testi başarı ile geçtiği açıklandı. Bu lazer insansız bir hava aracını saniyeler içinde yok edebiliyor.

USS Portland'ın komutanı Yüzbaşı Sanders, geliştirdikleri yeni silah sistemi için Deniz Kuvvetleri'nin şimdiye kadar test ettiği en eşsiz sistemlerden biri olduğunu söylüyor. Lazerin gelecekteki silah sistemleri için ön ayak olduğunu düşünen yüzbaşı, deniz savaşlarını artık çok farklı boyutlara taşıdıklarını da ekledi.

Donanma'nın açıklamasına göre, bu yeni lazer sınıfı silahların geliştirilmesinde, özellikle Çin'in uzun menzilli füzelerinden korunma ve artan tehditler rol oynuyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1