Zanka

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan seyahat kısıtlaması nedeniyle, Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerine de ara verilmişti. 28 Mayıs’ta yeniden başlayacak seferler için bilet alınırken ise dikkat edilmesi gereken bazı kritik noktalar var. Bunların başında HES kodu geliyor ancak HES kodu da tek başına yeterli değil. İşte dikkat edilmesi gerekenler ve YHT biletlerinin satışa çıkacağı tarih…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz günlerde YHT seferlerinin 28 Mayıs'ta başlayacağını duyurmuştu. Biletlerin 25 Mayıs’ta satışa çıkacağı açıklandı.

Bu süreçte seferlerin başlamasıyla biletlerin nasıl alınacağı ise merak konusuydu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Hayat Eve Sığar (HES) koduyla Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerinin nasıl alınacağına dair anlatım videosu paylaştı.

Videoda, "Seyahat İzin Belgesi" bulunan vatandaşların, ayrıca Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden aldığı kodla biletleri nasıl alacağı anlatıldı.

"HES KODU 'SEYAHAT İZİN BELGESİ' YERİNE GEÇMİYOR"

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından alınan kodun "Seyahat İzin Belgesi" yerine geçmediği ve şehirler arası seyahat kısıtlaması bulunan vatandaşların sadece HES koduyla seyahat edemeyecekleri bildirildi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver