Zanka

Son dakika… 25 Mayıs 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük vaka sayıları azaldı, iyileşen sayısı arttı. Ancak test sayısı düşük kaldı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “İyileşen toplam hasta sayısı 120 bini geçti. Yoğun bakım desteğine ihtiyaç azalmaya devam ediyor. ELDE EDİLEN BAŞARI, 83 MİLYONUN GÖSTERDİĞİ UYUMUN SONUCU. Yeni dönemde yeni ve güçlü tedbir, sosyal hayatta hep birlikte alınacak tedbirdir.” ifadelerini kullandı.

Son iki günde değişmeyen vefat sayısında, bugün önemli bir fark olmasa da düşüş gözlendi. Son 24 saatte 29 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 369’a yükseldi. Dün can kaybı 32’ydi.

Önceki gün test sayılarında yaşanan artışla orantılı olarak, vaka sayılarında da artış yaşanmıştı ve rakam yeniden binin üzerine çıkmıştı. Dün test sayıları önceki güne oranla çok daha düşük kalmıştı ancak vaka sayılarında büyük bir değişiklik olmaması dikkat çekmişti. Üstelik vaka sayısı, iyileşen sayısını yeniden bir ay sonra yeniden geçmişti. Bugün ise vaka sayısı yeniden binin ve günlük iyileşen sayısının altına düştü. Son 24 saatte 987 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 157 bin 814’ye ulaştı. Dün 1.141 yeni vaka kaydedilmişti.

Dalgalı bir grafik sergileyen iyileşen sayısı, dün bin seviyesine gerilemişti. Bugün ise iyileşen sayısı yükselişe geçti. Açıklanan verilere göre bugün 1.321 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver